22.01.2019 | 0:01
Циганин към полицай: Ще ти изтръгна гръкляна, ще те запаля
Прокуратурата изнесе подробности за случая
Прокуратурата изнесе подробности за случая от циганския квартал на Сливен, при който местен жител опита да нападне двама полицаи с ръчно изработена сабя, като междувременно сипел ругатни и заплахи.Оказва се, че сабята била метална шина със заострен връх, а арестуваният 24-годишен мъж, за когото от МВР съобщиха, че е дал положителна проба за наркотици, съвсем сериозно се е заканвал да убие служителите на реда.

Районна прокуратура – Сливен задържа за срок от 72 часа Николай Д. Той е обвинен за това, че на 19.01.2019 г. в гр. Сливен, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е било съпроводено със съпротива срещу органи на властта, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред – двама полицейски служители, и по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и представлява опасен рецидив – престъпление по чл.325, ал. 5, вр. ал.2, вр. ал.1, вр. чл.29, ал.1, б. „б“ от НК, съобщават от прокуратурата.

Той е обвинен за това, че на същата дата в гр. Сливен, в условията на продължавано престъпление, се заканил с убийство спрямо длъжностно лице – полицейски служител, при и по повод изпълнение на службата му, използвайки думите „ …. ще ти изтръгна гръкляна“ и с действие – замахване с остър предмет (желязна шина с предварително заострен връх) към него и на същата дата се заканил срещу полицейския служител, използвайки думите „Ще дойда до апартамента ти и ще те запаля!“, като тези заканвания биха могли да възбудят основателен страх за осъществяването им – престъпление по чл.144, ал. 3, вр. ал.2, вр. ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК.

Предстои във вторник Районна прокуратура – Сливен да внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране