10.10.2018 | 13:27
Циганинът Северин нападнал и изнасил Виктория „спонтанно“ след цяла нощ запой
На 21-годишния младеж от Русе задочно са повдигнати две обвинения

Мотивът за убийството на журналистката Виктория Маринова е „спонтанно нападение на жертвата с цел сексуално посагеталство“. Това стана ясно от обясненията на главния прокурор Сотир Цацаров по време на брифинг в сградата на Министерския съвет.

След сериозния международен отзвук по случая, за да дадат подробности около развръзката, изявления дадоха премиерът Бойко Борисов, вътрешният министър Младен Маринов и главния прокурор. Както стана ясно заподозрян по случая е Северин Надеждов Красимиров, роден 1997 г. в Русе. Той има криминална регистрация за кражба на цветни метали. ДНК-експертизите показали пълно съвпадение с проби от тялото на убитата журналистка и от дрехите на заподозрения.

„Налице е пълно съответствие на ДНК профила на задържания и този, намерен по дрехите на жертвата. ДНК на жертвата е намерено по дрехи на задържания, които са намерени в дома му в България“, обясни Цацаров. Вътрешният министър Маринов пък обясни, че има достатъчно доказателства, които свързват Северин с жертвата. „Множество експертизи го доказват. Има и ДНК материал по дрехите на жертвата“, каза той.

На този етап се работи по всички версии за убийството, но въпреки това тази за нападение, свързано с работата на Виктория Маринова, не е водеща, стана ясно още от обясненията на главния прокурор.

„Разпитани са множество свидетели, както и колеги, продуцент на предаване. На този етап не можем да твърдим, че убийството е свързано с професионалната й дейност, но това не означава преустановяване на работата по всички версии“, поясни Цацаров.

То допълни, че самото сексуално посегателство и травмите, които са нанесени на жертвата, са „изключително брутални, изключително тежки по своя характер и показващи и дости силни характерови отклонения“. По думите му обаче не може да се говори за планиране на нападението. Всичко станало спонтанно и след като набелязал жертвата си, задържаният снощи в Германия Северин ударил Виктория в лицето. В резултат били счупени костите на носа ѝ, а жертвата била завлечена в близките храсти, където станало и сексуалното посегателство „и други дейстивя, които са извратени“. През цялото време Северин е нанасял удари по тялото на Виктория, а самият той е тренирал бокс.

По думите на Цацаров все още не може да се говори за направени самопризнания, тъй като към момента тече процедурата по изпълняване на европейска заповед за арест. Това означава, че германски съд ще реши екстрадирането на Северин в България и след това ще протекат следствените действия по разпита му от българските власти.

На 21-годишния младеж от Русе задочно са повдигнати две обвинения. Едното е за изнасилване чрез използване на сила и привеждане на жертвата в безпомощно състояние. За това наказание се предвиждат от 10 до 20 години затвор. Второто обвинение е за убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин. За това наказание са предвидени 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Разследването показало, че Северин е напуснал страната на 7 октомври 4.02 часа. Тялото на Виктория е открито предходния ден, след като трима души видели кървави следи, водещи към храстите, след което веднага подали сигнал в полицията.

Има информация, че цяла нощ Северин Красимиров е употребявал алкохол, каза пред журналисти Младен Маринов. Той потвърди, че не може да се смята, че убийството било планирано. „На този етап не можем да твърдим, че има предварително планиране. До момента всичко говори за спонтанно деяние“, коментира вътрешният министър и допълни, че има информация, че цяла нощ Северин е употребявал алкохол. „Намирал се е на мястото, изчаквайки момент, в който може да извърши това деяние. Малко преди жертвата е тичала друга жена, после се е върнала. Жертвата е продължила малко по-далеч отколкото обикновено. Това ни кара да мислим, че става дума за напълно случайно деяние“, заяви Маринов.

Той благодари на колегите си от Института по психология. „Начинът, по който е оставен трупът, след извършване на престъплението, е изключително унизителен за жертвата. Колегите от Института направиха доста точен профил на лицето, което имайки вече заподозрян и задържан, можем да кажем, че дадоха добра насока“, каза още той.


1 коментар

  1. Lagera каза:

    Добри Божилов, Фейсбук: Мишо Бирата – здрав и прав, умря от “инфаркт”. Патологът за Белнейски и Чората се самообеси. Клошар запали тютюневите складове в Пловдив. 400 хиляди бюлетини, отпечатани и подредени по градове, се оказаха “вторични суровини”. Гинка от Пазарджик, със запор от НАП, намери 300 милиона, за да купи ЧЕЗ. Чората беше убит от Бойко Борисов с 14 изстрела с гранатомет, България бе осъдена в Страсбург за това. Бойко обаче е невинен, извън Страсбург. ИТ експертът по “цецомобила за подслушване” бе убит с 4 куршума и 1 контролен в главата, с цел “обир”. Цецо си купи 6 апартамента със спестяванията на тъща си. Председателят на Столичния общински съвет си купил 60 апартамента, със 120 години трудов стаж. Доказателствата срещу Филип Златанов (момчето за мръсни поръчки на ГЕРБ) бяха “откраднати” от колата на вещото лице. Къща за 2 милиона в Барселона е собственост на тенис-клуба на Бойко, той няма нищо общо… Стената по границата 1 ред излезе 4 пъти по-скъпо от двуредова в Гърция. Царските конюшни се самозапалиха. Полицията “по погрешка” арестува журналисти, опитващи се да спасят документи от изгаряне. Докато ги разпитваше, документите изгоряха. 21 годишен 50 килограмов крадец на желязо уби “случайно” журналистка, разследваща далавери на властта. … Вярвам на всичко това. И аз съм овца, като тия, за които го написах… Овца съм, защото само пиша, а не съм на площада…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране