15.03.2017 | 13:29
ЦИК одруса Btv заради голия Волен Сидеров
Класацията на предаването е за известни мъже с голи снимки, а Сидеров е поставен на второ място

Централната избирателна комисия, след сигнал на СЕМ, реши да накаже bTV за излъчването на материал, уронващ престижа на кандидата за депутат Волен Сидеров. Поводът е предаването на медията „Мармалад“ и класацията „Топ 10 на мъже само по парфюм“, в която попадна и атакистът от „Обединени патриоти“.

Класацията на предаването е за известни мъже с голи снимки, а Волен Сидеров е поставен на второ място. В рубриката са използвани кадри от популярната фотосесия на националиста от 90-те години.

В решението си ЦИК се позовава на чл. 183, ал. 4 от Изборния кодекс, който забранява използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението, както и на материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите.

В решението си Централната избирателна комисия постановява и МВР да издири отговорния редактор, дал съгласие за излъчването на материала. Предвидената от закона глоба е до 5000 лева.

Предаването е излъчено на 11 март следобед, а Съветът за електронни медии е изпратил сигнала до ЦИК два дни по-късно. Решение за постановено нарушение на комисията е публикувано днес. Също така ЦИК изисква материалът да бъде свален от сайта на bTV.Говорителят на ЦИК Цветозар Томов коментира, че по време на заседанието на Комисията са обсъждани и други решения относно този сигнал, но единствено това решение е събрало мнозинство.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране