21.03.2019 | 20:13
Цирк! Бивша любовница на Борисов обвини Цветанов в схема с апартаментите му (видео)
Кой всъщност поръча медийната акция срещу Цветан Цветанов и протежетата му във властта?

Изключителен скандал се разрази в парламента след като журналистката Миролюба Бенатова хвана в кулоарите пред камерата си Цветан Цветанов и го обвини пряко в корупционна схема с един и същ нотариус, където са проведени две свързани сделки за апартаментите му в един и същи ден.

Журналистката е известна като бивша любовница на премиера Бойко Борисов, а за връзката им преди години официално потвърди дори и банкерката Цветелина Бориславова в драматично интервю пред в. „Труд“. Активността на Миролюба Бенатова по случая с апартаментите на ГЕРБ от „Артекс“ е показателна, че поръчителите на акцията са кръгове около министър-председателя, бъдещия собственик на Нова телевизия Кирил Домусчиев и личния му приятел Владислав Горанов.

Пред включените камери на репортерите в НС стана ясно, че Цветанов е дал на фирма „Артекс“ да замени двамата му апартамента за други, като негов подчинен „някак по телепатия“, каза Бенатова, е разбрал за продажбата и е купил апратаментите на цена под пазарната и то многократно. Всичко е станало при един и същ нотариус – и продажбата от страна на Цветанов, и покупката от страна на подчинения му служител. Сделката е минала през фирма „Артекст“, става ясно от видеото.

Цената на апартамента е спаднала до около 630-700 евро на квадратен метър при покупката, а пазарната стойност на имотите в района на ул. „Латинка“ е около 3000 евро на квадратен метър.

Цветанов не отрече сделката с двата си имота с личен асансьор за друг, по-голям апартамент, а опита да я обясни. Каза, че е минал вече през сагата с апартаментите си през 2010 и 2013 г. и е и „изряден български гражданин“. Той отрече да има занижена оценка на имота и не отрече, че двете сделки са били в един и същи ден при един и същ нотариус.

Цветанов направи забележка на Бенатова, че отдавна не я е виждал в парламента и че Бенатова поднася манипулативно информацията за сделката му, а тя му върна, че идва специално заради него. „Не мога да коментирам действията на други лица и покупката“, каза той и допълни, че вчера вече е обяснил заменката.

Каза още, че е направил замяна плюс доплащане на 100 хиляди лева за новото жилище, което е придобил, но не знаел колко било това на квадратен метър. Бенатова го попита как не знае за колко лева на квадратен метър си купува имот. „Цената на пазара е над 1000 евро на квадрат, а Вашата е под пазарната – как си го обяснявате?“, попита Бенатова.

„Сделката ми е по българското законодателство и съм платил по банков път“, заяви Цветанов и не отрече, че е при същия нотариус, при който са купени имотите му от подчинения му на многократно по-ниската цена и в същия ден.

1 коментар

  1. Кака Пена каза:

    Сделката може да е законна, но много МИРИШЕ НА КОРУПЦИЯ!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране