09.12.2016 | 17:41
Цирк: Лукарски иска да прави правителство, разсърди се на Кунева
Сините твърдят, че заседанието на парламентарната група на РБ е нямало кворум

Войната Лукарски-Кунева  по въпроса за управленския мандат не е спихнала. СДС се разсърдиха на своите партньори от Реформаторския блок, че набързо взели решение да върнат мандата. Това било в разрез с решението на Изпълнителния съвет на коалицията, което припомнят в нарочна позиция.

То гласеше, че Реформаторите ще върнат мандата, едва след като бъдат изчерпани всички възможности за съставяне на ефективно реформаторско мнозинство. Те не били изчерпани – ПФ обещали подкрепа, а предстояли и втори кръг разговори с ГЕРБ след връчването на мандата.

Това решение на ИС на РБ беше последвано от консултации с Патриотичния фронт, на които Блокът получи уверение за подкрепа, при определени условия, които РБ не отхвърли. В същото време, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, заяви на консултациите с РБ на 6 декември, че след получаване на мандата, отново ще се проведат разговори между двете формации, се посочва в становището на СДС.

„Тези факти ни карат да смятаме, че днешната позиция на част от ПГ на РБ, изразена без проведено гласуване в рамките на групата и без кворум, не може да бъде официална и окончателна, защото влиза в разрез с решението на Изпълнителния съвет, а и всички възможности за консултации не са изчерпани“,

недоволстват сините. Хората на Лукарски предлагат РБ отново да се събере на заседание на Изпълнителния съвет и ПГ на РБ.

1 коментар

  1. Микова каза:

    ЛУКарски е известен с това,че при слънчево време,прави по голяма сянка от Радан Кънев,иначе не става даже и за домоуправител на вход в три етажна кооперация.Управлението на държавата,не е експеримент на записали се в кръжок наречен РБ.“Свивайте“знамената,нарамвайте саковете с костюмите и немедлено се изнасяйте от „Дондуков“-1.Няма време!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране