10.06.2018 | 21:16
ЦСКА 1948 бил с нередовен лиценз

ЦСКА 1948 може бъде изваден от Втора лига. „Червените“, които претендират да са наследник на фалиралия автентичен клуб, имат проблеми с лиценза.

Адвокат, който няма нищо общо с ЦСКА-Сф на Гриша Ганчев, е атакувал в БФС участието на тима с треньор Валентин Илиев заради неправомерно издаден лиценз. Юристът е категоричен, че изпълкомът е погазил правилника, след като случаят е бил прехвърлен от Лицензионната комисия.

През юни 2017-а играещият на стадиона в „Драгалевци“ отбор е приет за временен член на БФС, като някои твърдят, че още тогава са нарушени правилата и наредбите на съюза, защото това е станало две седмици след спечеления с дузпи бараж срещу Брацигово.

Според правилника за статута на футболните клубове – членове на БФС, отбор се допуска до процедура за издаване на лиценз за участие в професионалния футбол, когато до началото на първенството е член на БФС от най-малко 2 състезателни години за Втора лига и три за елита. ЦСКА 1948 е с лиценз от 1 година, и то ако се смята временният.

ЦСКА 1948 стана постоянен член на БФС на 16 февруари тази година, а след това завърши първи в Трета лига. Ако възражението на адвоката бъде уважено, мястото на ЦСКА 1948 би трябвало за заеме Хебър. Тимът от Пазарджик вече има заделен солиден бюджет от 2,5 млн. лв. от три спонсора, единият от които е общината

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране