29.04.2017 | 19:29
ЦСКА разгроми безидеен „Левски“
"Червените" се изкачиха на втората позиция в Първа лига

ЦСКА победи категорично с 3:0 „Левски“ в дербито на плейофите на първата шестица и по този начин изпревари големия си съперник на втората позиция в първенството. Двата отбора имат равен брой точки – по 56, но „червените“ има по-добър баланс в директните двубои.

Воденият от Стамен Белчев тим доминираше през целия мач и заслужено се поздрави с крайния успех.

Отборът на ЦСКА започна ударно срещата на „Васил Левски“, като до 6-ата минута вече водеше с 2:0. Първо Арсенио Нунеш даде преднина на символичните гости във 2-ата минута. Четири минути по-късно Кирил Десподов шокира за втори път „сините“ за 2:0.

Първото по-сериозно положение за „Левски“ дойде чак в 16-ата минута, когато Сашо Александров с мощен удар извън границата на наказателното поле опита да затрудни Китанов, но изстрелът му бе далеч от целта. При последвалата контраатака „червените“ можеха да направят резултата класически, но в последния момент Сърджан Лукин изчисти топката в корнер.

Домакините се посъвзеха и започнаха да се организират по-добре в атака, но така и не успяваха да надхитрят „армейската“ защита.

В 41-ата минута играчите на Стамен Белчев поискаха дузпа за нарушение срещу Каранга, но главният съдия Никола Попов не уважи претенциите им.

„Червените“ започнаха второто полувреме като първото – с гол. В 53-ата минута разгромът за „Левски“ стана още по-срамен, след като Каранга с глава бе точен за 3:0. Веднага след попадението помощник-треньорът на „армейците“ Стефан Генов бе уцелен с предмет, хвърлен от „сините“ фенове.  Той падна до резервната скамейка, а на помощ веднага му се притекоха медиците на стадиона, които му оказаха първа помощ. За щастие, Генов се размина без сериозни наранявания.

В 59-ата минута влизлият като резерва Адениджи падна в наказателното поле на ЦСКА след сблъсък с противников футболист, но дузпа не бе отсъдена. В 71-ата минута Мехди Бурабия шутира опасно, но Китанов изби.

В последните минути на срещата дватата тима си размениха по няколко атаки, но те не доведоха до нищо по-интересно пред вратите на Митрев и Китанов.

За сметка на това страстите се нагорещиха в последните секунди на добавеното време, а съдията показа директни червени картони на Роман Прохазка и Кристиян Малинов, който бяха най-активни в заформило се меле между играчите на „Левски“ и ЦСКА.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране