24.03.2018 | 1:37
„ЦСКА-София“ прие 70-ия рожден ден на ЦСКА за свой
Клубът организира конкурс за "юбилейна емблема" за мача на 5 май срещу "Лудогорец"

„ЦСКА-София“ прие като свой празник 70-ата годишнина на фалиралия на 09.09.2016 г. ЦСКА. Това пролича в серия новини на сайта на вече несъществуващия клуб – cska.bg, който се използва от лятото на 2016 г. тъкмо от „ЦСКА-София“, както по това време се преименува ловешкият „Литекс“.

През последните месеци се създаде усещане, че „ЦСКА-София“ просто ще почете кръглата годишнина от създаването на ЦСКА. Но в поканата за основното събитие по честването пише: „БФС одобри искането ни двубоят от XXXIII кръг на Първа лига срещу „Лудогорец“ да се играе на Националния стадион „Васил Левски“ на 5 май (събота) – рождената ни дата“.

Освен това „ЦСКА-София“ организира и конкурс за празнична емблема, която да украси екипа, с който тимът да излезе във въпросния мач. „През 1948 година тимът ни играе без емблема на гърдите си, но за юбилея искаме на екипа да грее емблема, която да изберем заедно… Тази от тях, която събере най-много гласове в анкетата ни, ще бъде поставена върху юбилейния ни екип. С него ЦСКА ще изиграе само един мач – този на 70-ия ни рожден ден на 5 май“, се казва в анонса за конкурса, като е подчертано, че гласуването ще приключи в полунощ на 25 срещу 26 март.

Всъщност дори за БФС „ЦСКА-София“ все още не е приемник на ЦСКА. От футболния съюз в лицето на вицепрезидента Атанас Фурнаджиев заявиха, че това ще стане, след като бъдат платени 8-те милиона лева за активите и емблемата на фалиралия клуб. Тази сума бе предложена на търг от близкото до собственика на новия клуб Гриша Ганчев фенско сдружение „Ред Енимълс“. В момента БФС продължава да изписва в своите документи отбора като „ЦСКА-София“.

Паралелно с това синдикът на фалиралото ПФК ЦСКА АД – Дора Милева, заяви, че ще заведе дело срещу „ЦСКА-София“ за неправомерно използване на емблемата на ЦСКА от лятото на 2016 г. насам. Тя намекна, че може да го оттегли, ако бъдат платени въпросните 8 млн. лв.

1 коментар

  1. Ь каза:

    Клубът организира конкурс за „юбилейна емблема“ за мача на 5 май срещу „Лудогорец“… и да не забравите да наградите Кабаков?! Чувате ли?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране