05.08.2018 | 22:07
Цв. Цв. съветва Нинова да си отреже опашката

Парламентарният лидер на ГЕРБ обвини БСП в двойни стандарти към връзките между политика и престъпност

Председателят на парламентарната група та ГЕРБ Цветан Цветанов обвини днес лидерката на БСП Корнелия Нинова в двойни стандарти заради реакцията й по ареста на заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев по подозрения за участие в организирана престъпна група и пране на пари.

Нинова се разграничи от Бенчев, който е избран от гражданската квота на БСП и поиска той да бъде изваден от групата на съветниците социалисти в Бургас.

„Днес всички видяхме каква беше позицията на председателя на БСП Корнелия Нинова за задържания заедно с Митьо „Очите“ зам.-председател на Общински съвет – Бургас Бенчо Бенчев“ написа в профила си във Фейсбук Цветанов. „Бенчев обаче е избран с листата на БСП и точно БСП издига кандидатурата му за зам.-председател на местния парламент.“

„Освен това е интересно защо подобна позиция на лидера на БСП Корнелия Нинова лиспваше, когато българската прокуратура официално повдигна обвинение на депутата от БСП Манол Генов, беше свален имунитетът му и започна разследване срещу него за купуване на гласове“, добави той. „Не видяхме подобни решителни мерки от Нинова и когато братът на русенския народен представител от БСП Георги Стоилов – Илия, беше арестуван за участие в престъпна група за изнудване“.

Цветанов добави, че Нинова „оглушително“ мълчала, когато бившият председател на Народното събрание Валери Жаблянов нарече Народния съд „необходимо правосъдие“ отново и когато червеният депутат Таско Ерменков написа във Фейсбук, че софиянци пият отровна вода.

„Да се надяваме обаче, че вече е дошъл моментът за така нужното прочистване на червените редици, защото когато претендираш за алтернатива или за нова „Визия за България“, е нужно да имаш „очи“, за да я видиш. „Остава и да си пожелаем с началото на новия политически сезон гущерът окончателно и наистина да откъсне опашката си!“

Образът за гушера и опашката му принадлежи на покойния председател на близката до БСП и някога мощна икономическа групировка „Мултигруп“, която беше свързвана със зората на организираната престъпност у нас. В статия Павлов написа, че т.нар. „силови групировки“ трябва да скъсат с престъпното си минало и да преминат към законен бизнес, за да оцелеят. Той ги сравни с борещ се за живота си гущер, който  се разделя с  опашката си, за да оцелее. Павлов беше убит от неизвестен стрелец на излизане от сградата на корпорацията си в София на 7 март 2003 г.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране