18.09.2018 | 11:28
Цв. Цв. завъртя плочата за конфронтацията и провокацията на президента
Бойко Борисов не е човек, който търси конфронтация....

Президентската институция търси поредния опит за конфронтация с изпълнителната власт и парламента. Това е линия, която наблюдаваме от началото на мандата на Румен Радев. Това каза пред Нова телевизия председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който коментира горещите политически теми от последните дни.

„Младен Маринов е подал молба за освобождаване. Не разбирам какви мотиви трябва да представи Министерски съвет в този случай. Конституционалисти обясниха, че ако наред с указа за освобождаване на Младен Маринов имаше и документи за назначаване на нов главен секретар на МВР, тогава трябва да има съгласуване между институциите. Когато има ясно заявление и словоизлеание от Младен Маринов, трябва да се съобразяваме с него. Румен Радев как напусна поста на началник на ВВС?

Президентът Росен Плевнелиев подписа указа и беше ясно, че Радев ще се кандидатира за президент. Румен Радев търси само конфронтацията. Бойко Борисов ще ръководи делегацията в ООН, защото основната тема ще бъде Западните Балкани. Тази тема беше водеща при българското европредседателство. Президентът Радев обяви, че нашето председателство не е било успешно, но всички чухме оценките на нашите западни партньори. Друга тема в ООН ще е борбата с наркотиците, където премиерът Бойко Борисов е много по-добре запознат от президента. Румен Радев изпадна в една външнополитическа изолация. Нека само си припомним какви среща имаше миналата и тази година. Нашата цел е да търсим диалог и постигане на решения“, каза си приказката Цветанов.

„Първата цел на Румен Радев е да коментира и напада персонално премиера Борисов, правителството и българските институции. Мога лично да ви уверя, че Бойко Борисов не е човек, който търси конфронтация. Той винаги е отворен за диалог. Ние не искаме да има напрежение между институциите и сме достатъчно търпеливи. Ще дам пример. Ние не искаме да минем към гласуване на Младен Маринов преди президентът да е подписал указа. Винаги съм твърдял, че разумът ще надделее. Ако президентът не подпише указа, в четвъртък ще галсуваме само Петя Аврамова и Росен Желязков. За мен постъпката на Александър Манолев е изключително коректна. Предполагам, че той ще си търси правата по съдебен път. Няма проблем Манолев да остане зам.-министър“, обяви зам.-председателят на ГЕРБ.

„Мога да заявя категорично, че периодът, в който бях вътрешен министър, не е имало чадър над никой. През 2010 година също проведохме акция във Винпром Карнобат и задържахме над 1 млн. бутилки без бадерол. Подходът към всички производители на алкохол беше еднакъв. Никой не е бил прикриван. Тогава имахме волята и успяхме да се справим със сивия сектор. През 2013 година правителството на Пламен Орешарски съсипа сектор „Сигурност“ и пропаднаха редица акции“, разкри Цветанов отговаряйки на въпрос за акциите на спецпрокуратурата срещу Миню Стайков и семейство Арабаджиеви.

2 коментара

  1. AlexPi каза:

    Спасибо за статью. Дайте ссылку на источник.
    Я хочу провести исследование на тему \“никто падших не считает\“. Его суть: когда человека соблазняют вложить в акции ему показывают радужные картины поведения Индексов, например S&P500ю Но эти индексы НЕ учитывают \“трупы\“. И найти информацию после смерти оказалось очень нелегко.

  2. Ставри каза:

    Струва ми се за първи път Цвъ сяда пред журналист, който задава истински въпроси. Защо мисля така ли? Ми защото в очите му се чете ужасяващ напън за мисъл. Чак от време на време забравя да ръкомаха и да кърши пръсти, както са го учили….
    Аз също се измъчих, но нищо не разбрах, освен, че президента е една огромна конфронтация, ама една голяма такава, невиждана по земното кълбо.
    Най-вече ми се изясни, че всички другарки на Цвъ – от 1-ви до 12-ти клас трябва мигом да се лишат от пенсии. А самия Цвъ трябва да се въдвори някъде, зад стъкло и хората да минават и да го разглеждат като невиждано създание. За жалост, размножило се.
    Аз като един учЕн, бих го изследвала за нАуката и бъдещите поколения. За мен, например е непонятно как човек с толкова малък мозък е доживял до почти 60 години? Как си е печелил парите, че да се храни и да се множи? Как не го е сгазила някоя кола, като пресича и как си обува гащите ….с толко мозък?
    След фойерверкът на мисълта Цвъ, не мога да мисля за нищо друго, така, че … край, конфронтирам се!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране