04.01.2015 | 20:09
Цветан Василев: Касата на ДПС е празна, искат да откраднат „Виваком“ и „Петрол“
Пеевски съсипа "Булгартабак" и "Водстрой"

„Виваком“ винаги е била от първостепенен интерес не само за освирепелия финансов благодетел на ДПС без доказани доходи и неговите съмишленици, но и за много други политически хиени. Както съм отбелязвал в публичното пространство и преди, апетитите спрямо пакета „Виваком“-НУРТС са друга основна причина за атаката срещу КТБ АД. С цел да придобият мечтания актив на ниска цена, сценаристите прилагат многообразни методи и средствата, вдъхновени от холивудски шедьоври, които вероятно са изгледали през работно време. Съвсем „случайно“ директор на ТЦ-ИМЕ, едно от дружествата-акционер във „Виваком“, се явява защитен свидетел на прокуратурата. Това казва Цветан Василев в интервю за в. „БАНКЕРЪ“.

Според него останалата част от сценария за „Виваком“, в случай че не попадне в желаните ръце, включва безогледен натиск и заплахи, включително и за ликвидация на компанията, чрез използване на лостовете на държавната машина – национални регулатори, НАП и прокуратурата. „Креативните“ методи за финансов натиск на съответните институции са безкрайни. „Съвсем наскоро поради липса на тоалетна на щанд на „Виваком“ в столичен мол е наложена солена глоба на компанията. Тенденциозно валят подобни глоби и се съмнявам, че сходен стандарт се прилага към други фирми“, казва още Василев.

Банкерът вдига и завесата затова кой кой е в Надзорния съвет на телекома.

Опитът за вътрешен преврат в Надзорния и Управителен съвет на „Виваком“ е повече от скандален. Идеолози са съответният адвокат, стратегически посъветвал новоизлюпилия се „банкер“, помещаващ се често в хотел „Берлин“, както и златотърсачите от софийския клон на VTB Capital, подвели своята централа“, категоричен е Василев.

По думите му касата на финансовия благодетел на ДПС се е поизпразнила след опоскването на „Булгартабак“ и спирането на кранчето на „Водстрой“ и сега е време да се търсят нови активи за разграбване като „Петрол“ и „Виваком“. „Носят се слухове, че наточилите се за „Виваком“ постепенно искат да сложат свои хора на ключови позиции, които вероятно съвсем случайно да насочват средства към посочени от организаторите на преврата компании. Надявам се на разум от страна на всички институции, за да не се постави на карта съществуването на една от най-големите компании в страната“, заявява Цветан Василев.

5 коментара

  1. ми24 каза:

    -Какъв е тоя щум навън?-МЕКИТЕ КИТКИ протестират.-Някои пречи ли им да са такива?-Не!!-Защо протестират тогава?-Педали,г-нВасилев.

  2. Радослав каза:

    Кучетата си лаят,керванът си върви…..“Подкрепяйте“….но на улицата,не туй!

    .

  3. БОКО каза:

    АК–47,М. РЕШАВА МНОГО ПРОБЛЕМИ.

  4. дерт каза:

    Също подкрепям Руми и мисля като нея!

  5. РУМИ каза:

    Със всеки изминал ден бясно желание имам .! Тази свиня и глутницата му ДПС да бъдат смазани .Тези ЛУМПЕНИ трябва да знаят -ЧОВЕК КОЙТО Е УЧИЛ И Е ЗНАЕЩ КАКВОТО И ДА МУ ВЗЕМАТ ТОЙ ПАК ЩЕ ИМА . Доно АЛЛАХ ДАДЕ СВЕЩИ ДА СИ КУПЯТ НА МАЙКИ ЖЕНИ ДЕЦА СЪС ТЕЗИ ОГРАБЕНИ ПАРИ ОТ КТБ !!!!! БОКЛУЦИ ОГРАБИХА БАНКАТА НАРОДА ДЪРЖАВАТА. Но Цветан Василев трябва да знае НЕ Е САМ …. Желая на Василев през 2015 много здраве сили разум и търпение .

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране