15.08.2018 | 11:16
Цветан Василев укрил трансакции и поискал смяна на съдията в Сърбия

По казуса с поискания фалит на Сръбската фабрика за стъкло

За да извлича пари от Сръбската фабрика за стъкло, българският олигарх Цветан Василев укри парични трансакции от Народната банка на Сърбия и след това поиска смяна на съдията по фалита, който разкри това, пише в днешния си брой белградският вестник „Блиц“.

Адвокатът на Василев Воислав Илич поискал смяна на съдия Бранислав Йованович, председател на Стопанския съд в Крагуевац, който от началото на тази година отново решава за потенциално обявяване във фалит на Сръбската фабрика за стъкло.

Решение за смяната на съдията трябва да вземе специален съвет, поради което решението за фалита отново се отлага, най-рано за есента, пише „Блиц“. Макар нова процедура по фалит, втора от 2015 г., да бе обявена през септември 2017 г., Апелативият съд анулира това решение.

Една от потенциалните причини може да бъде и наказателният иск, внесен тъкмо по това време против Василев, неговия адвокат и група лица, които по един или друг начин са управлявали фабриката в предишните години, допълва вестникът. Наказателният иск е внесен тъкмо поради подозрението за предизвикване на фалшив фалит.

Новата процедура с нов съдия донесе и нови доказателства в полза на това подозрение и против волята на Цветанов и групата, които на всяка цена искат Фабриката за стъкло за бъде обявена във фалит и да им бъдат изплатени дължимите според тях задължения от някогашния гигант, пише „Блиц“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране