14.01.2017 | 11:46
Цветанов: БСП се връща на власт чрез служебния кабинет
След едни парламентарни избори, ще може да направим стабилно мнозинство, каза зам.-председателят на ПП ГЕРБ

БСП се връща на власт не с проведени избори, а чрез формата на служебен кабините и избора, който постигна чрез президента Румен Радев.

Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов пред NOVA.

Попитан как ще се казва следващият премиер на страната – Бойко Борисов или Корнелия Нинова, той отговори, че Борисов е по-добрият вариант за България.

На въпрос с кого ще управлява ГЕРБ Цветанов каза, че трябва да бъдат всички заедно, но беше категоричен, че коалиция няма да правят.

По думите му след едни парламентарни избори, ще може да направят стабилно мнозинство. „Имахме сериозно парламентарно мнозинство, за да продължим управлението си, но при това съотношение на резултата, който имаше на президентските избори, премиерът предпочете действително да подаде оставка“, каза Цветанов и добави, че неговото мнение е било, че в момента, в който държавата трябва да се подготви за председателство, надали това е най-добрият вариант. „Но все пак той (Бойко Борисов) пък имаше достатъчно добри аргументи, че когато се подготвяме за едно председателство, трябва да бъдем изключително стабилни“, каза Цветанов.

Според него има лъжливо усещане, че БСП са в подем от президентските избори. „Те искат да консумират нещо, което не е тяхно“, коментира Цветан Цветанов.Той отчете, че президентът Румен Радев е избран при гласували около 2 млн. български граждани, които са по-малко от тез, които са гласували на референдума. Той отчете, че президентът Румен Радев е избран с гласовете на около 2 млн. български граждани, които са по-малко от тез, които са гласували на референдума.

На въпрос къде са 2-та млрд. лв. излишък, за които пита лидерът на БСП Корнелия Нинова, Цветанов припомни, че те е имало 1,2 млрд. лв, които са платени за създаването на проекта „Белене“.

По отношение на референдума и внесените промени от ГЕРБ в Изборния кодекс, Цветанов посочи, че преди провеждането на референдума, месеци никой от политиците и партиите, в това число и ГЕРБ не са говорили за това, което би могло да се случи за една радикална промяна на избирателната система.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране