10.03.2018 | 9:46
Цветанов: Може би Радев е не президентът на България, а служител на някой друг
Все още няма политическо решение за участие на държавата в сделката за ЧЕЗ, твърди още зам.председателят на ГЕРБ

Несериозно е да се твърди, че няма стенограма на разговора между президента Румен Радев и руския патриарх, заяви в „Панорама“ на БНТ снощи зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Коментарът му бе по повод това, че в четвъртък прессекретариатът на президентството обяви, че разговорите на държавния глава с руския патриарх Кирил и водената от него делегация не са били засекретявани, нито е водена стенограма.

Цветанов попита дали се помнят интервютата, които бившият шеф на Руския институт за стратегически изследвания генерал Решетников давал и посочи, че „може би Радев е не президентът на България, а служител на някой друг“. Според Цветанов, предишният президент (б.р. – Росен Плевнелиев) не би допуснал да има подобен разговор и по този начин да бъде унизена страната.

На въпрос каква прогноза има за взаимоотношенията в коалицията „Обединени патриоти“ Цветанов изрази мнение, че лидерите на трите партии в нея ще могат да намерят пресечна точка и това ще даде възможност на управляващите да изпълнят предизборните си заявки, да изведат България над всичко, загърбвайки междуличностните отношения.

Цветанов допълни, че ГЕРБ винаги е с протегната ръка към всички останали, дори и към опозицията, когато нейните критики са градивни, защото нямало как да се прави политика на омраза и разделение. Той заяви също, че управляващите се стремят да решават важните въпроси и даде пример с темите, които се обсъждат в рамките на българското европредседателство. Съобщи също така, че след седмица пристига директорът на Европол като страните от ЕС ще се опитат да приемат правилата за европейски парламентарен контрол.

По темата за продажбата на ЧЕЗ Цветанов заяви: „Видя се всъщност, че няма тема, която да притеснява българските граждани. Има и законодателство, което може да бъде приложено и което ще гарантира и ще защити националните ни интереси. Никой не каза обаче какви са възможностите за отнемане на лицензията, защото Законът за енергетиката регламентира много ясно какви са функциите и компетентността на КЕВР. В предстоящите седмици ще се анализира и ще се види каква е възможността и държавата да се включи в участие в сделката за ЧЕЗ, но все още такова политическо решение няма.“

2 коментара

  1. Стойков каза:

    Президента Р.Радев,е като стълб в окото на „демократа“,“строителя“ на Нова България,майсторът на всички избори на територията на BG,“големият“учен Цв.Цв. „Корифеят“скача на сън,поти се,когато му се привиди датата на отминалите президентски избори.Неговата фаворитка, Цецка от с. Драгана до Плевен,беше изхвърлена от „шайбата“,натирена в кьошето,ето това му направи живота ужасен,видно от постоянния му лай, около президента и неговото семейство.Днес, няма да напиша нито ред за шестте му апартамента.

  2. .Керпеден Пенчо каза:

    Този ако може да се чуе какви ги дрънка,ще млъкне и няма да си отвори устата докато е жив.И не е само той!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране