17.10.2018 | 13:32
Цветанов намекна, че трябва да изгоним руски дипломати заради Скрипал
В понеделник Борисов имаше среща с посланика на Великобритания Ема Хопкинс

Доказателствата вече са много по-ясни и тук може да се каже, че трябва да се съобразим с това, което направиха всички развити европейски държави. Това каза председателят на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов на въпрос на „Дневник“ дали вече има достатъчно доказателства по случая с отравянето на двойния руски агент Сергей Скрипал.

В края на март, след заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет, министър-председателят Бойко Борисов заяви, че ще изчака повече доказателства по случая и чак след това може да се стигне до по-крайни действия, за което бе похвален от руския посланик Анатолий Макаров.

Запитан директно дали България трябва да изгони руски дипломати Цветанов каза: „Не бих искал да иззема функциите на изпълнителната власт, но много е тревожно това, което излезе като доказателства, категоричността, която декларираха държави като Великобритания, Австрия, Германия, Франция и САЩ“, каза Цветанов.

„Разбира се, че една от потенциалните заплахи за региона и Европейския съюз са хибридните заплахи и за всички е ясно, че това, което е направено, като извод от всички държави в Европейския съюз е, че Русия е една от държавите, които действително са (произход на – б.а.) потенциалните заплахи, които прилагат и в Западна Европа и Южните Балкани и държавите-членки на ЕС, и в държави извън ЕС“, каза Цветанов на въпрос дали има данни за шпионски и хакерски действия в България, каквито имаше и в Швейцария и Чехия.

В понеделник Борисов имаше среща с посланика на Великобритания Ема Хопкинс, която го е запознала с нови доказателства по случая „Скрипал“.

Журналистическо разследване на The Insider и Bellingcat идентифицира заподозрените за отравянето на бившия руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия руснаци, които бяха известни с фалшивите си имена, като Александър Мишкин и Анатолий Чепига. И двамата са офицери от Главното управление на генщаба на руската армия (ГРУ).

2 коментара

  1. mathur каза:

    Време е да изгоним тоя ненормалник, ЗАВИНАГИ !!!!

  2. Венко Венков каза:

    Някоѝ наши политици, нагло,безскруполно и демонстративно, работят за чужди правителства и интереси!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране