26.03.2019 | 0:01
Цветанов – от гол като пушка до частен асансьор
В ГЕРБ започна битка за наследството на Борисов

„Големият проблем е персоналният асансьор на Цветан Цветанов, който преди 10 години излиза гол като пушка от МВР, а след 10 години във властта се сдобива с частен асансьор и цъфва с апартамент в центъра на София, който по пазарни цени струва около 1,6 млн. лева. Което означава, че през тези 10 години се е замогвал месечно с 15 000 лева, дневно с 500 лева, а цял живот е бил на чиновническа заплата.“ Това заяви социологът Кольо Колев в тв интервю вчера. Такъв асансьор струва колкото малък апартамент, отбеляза той.

В ГЕРБ започна битка за наследството на Борисов, коментира политологът Първан Симеонов в радио интервю. По думите му от известно време на Борисов се гледа като на човек, който започва да слиза от сцената. „Не утре, не вдругиден, но все някога. От сегашната ситуация може да зависи как ще изглежда ГЕРБ, след като някога Борисов даде крачка назад. Два пъти Цветанов волно или неволно удари имиджа на Борисов с два големи гафа – с мюфтийството и с преференциите. Случващото се днес прилича на контраудар“, предположи Симеонов.

Според Георги Харизанов отговорите, които ще даде Цветанов, след като се върне от САЩ, няма да са достатъчни. „Когато си на публична длъжност, трябва да изнасяш информация за доходите си. Г-н Цветанов получава възнаграждение от партия ГЕРБ и от публичната си длъжност. Средната класа и малкият бизнес са не по-малко изнервени от скандала с апартаментите от хората с ниски доходи“, коментира Харизанов. Според него очевидно има много голям етичен проблем, който не може да бъде решен само с обяснението, че всичко е законно.


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране