30.03.2018 | 13:17
Цветанов: Румен Радев определено обслужва чужди интереси
Да ви говори нещо срещата с Решетников, спомняте ли си я. Какви бяха позициите на вашите народни представители след изборите в Русия?, обърна се той към Нинова

„Г-жо Нинова, насочихте партията си към антиевропейска политика, да подкрепяте и да толерирате нарушаването на международното право. За пореден път слушаме едно, а действията са съвсем различни. Не чухме да споменете за нещо, че Русия наруши международното право спрямо Крим“, заяви председателят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов на Корнелия Нинова, след като тя прочете скандална декларация за случая „Скрипал“.

„Румен Радев определено обслужва чужди интереси, но не и да защитава националните интереси. Знаем много добре през 2016 година как си издигнахте кандидата за президент. Да ви говори нещо срещата с Решетников, спомняте ли си я. Какви бяха позициите на вашите народни представители след изборите в Русия? Имаше непристойно поведение от ваш народен представител, с обидни квалификации към държави от ЕС и САЩ. ГЕРБ и правителството винаги сме отстоявали принципната позиция за спазване на международното право. Къде сте вие в тази посока? Призовавате за отмяна на санкциите, с което подкрепяте политиката на Русия спрямо Крим“, попита Цветанов.

„Ние сме за позиция, която да съответства на евроатлантическата ориентация на страната ни. Солидарността е изключително важна“, заяви той.

„Когато излизате и говорите от трибуната, не мога да разбера кога сте искрени. Водите целенасочено страната ни към излизане от ЕС и насочването й в друга посока. Не вярваме на лицемерието, когато показвате постоянно“, заяви Цветанов.

„Борисов се отнася с голяма отговорност и загриженост, защото това, което правят днес е да имаме конституционен съвет за държавна сигурност. Ние трябва да вземем стратегическото си решение – дали ще бъдем в НАТО или ЕС“, коментира Цветанов и допълни, че от известно време наблюдава различно поведение в БСП.

„Ако това ще бъде новото поведение на БСП, ние ще ви подкрепим. Имахме призив от Борисов и всички депутати от парламентарното мнозинство да бъдем единни“, заключи председателят на ПГ ГЕРБ. В момента се провежда извънреден председателски съвет в НС за изработване на позиция по случая „Скрипал“.

2 коментара

  1. .Керпеден Пенчо каза:

    Борисов трябва да го върже този!Във злобата и простотията си, ако не се удави,може и във война да ни вкара!

  2. СМАЯН каза:

    Колко е прост и хитър едновременно!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране