23.11.2015 | 19:21
Цветанов станал по-мъдър и по-уравновесен…
Според зам.-шефа на ГЕРБ "двете каки" злоупотребили с името на премиера Бойко Борисов

Зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира пред Би Ти Ви, че намесването на името на премиера Бойко Борисов в разговорите между бившите съдийки Владимира Янева и Румяна Ченалова е злоупотреба.

Наскоро в публичното пространство изтекоха разговори между Янева и Ченалова, които са поредният голям скандал в съдебната система. В тях се говори за търговия с влияние, лобиране, задкулисни решения, „сговаряне на хората“ във Висшия съдебен съвет и дори нареждания за „опраскване“ от премиера Бойко Борисов към главния прокурор Сотир Цацаров, както се изразява Янева в един от записите. В един от разговорите става ясно, че са подслушвани и посолства.

Самият Борисов определи тези разговори така: Две каки си говорят. „Участвайки реално в политическия живот на страната много са случаите, в които се злоупотребява с премиера на страната или факторите в управлението. Този разговор повече го възприемам като някакво спекулативно поведение за това кой какво надмощие има или познанства, отколкото да е истина. Не вярвам че Борисов би могъл да окаже подобен натиск“, каза Цветанов.

Самият той преди време призна, че е бил в приятелски отношения с Янева. Сега обаче заяви, че не се е чувал с нея в последните години. „В момента, в който започнаха т.нар. дела срещу мен, съм прекратил всякаква комуникация, за да не се спекулира в публичното пространство. Нямам намерение да имам някакви комуникации с това семейство, винаги може да бъде използвано в публичното пространство различно а и нямам такава необходимост и потребност да го правя“, каза Цветанов.

Той отказа да коментира развитието по делото „Октопод“ докато то не завърши на трета инстанция с обяснението, че си е взел поука от случилите му се проблеми с правосъдието. „Аз научих своя урок. Не трябва да го коментирам, докато не приключи на трета инстанция. Влязох с голямата енергия. Тази енергия все още я имам, но станах много по-внимателен и много по-държавнически като поведение. Защото смятам, че трябва да си по-уравновесен, по-мъдър, и също така да трупаш опит с годините. И смятам, че трябва всеки един да извлича поуки от грешките си и да не ги допуска пак“, поясни Цветанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране