31.08.2016 | 0:01
Цвети отнесе бивша №16
Пиронкова среща британката Джоана Конта за място в III кръг на US Open

Цветана Пиронкова (№71 в света) тръгна мощно на Откритото първенство на САЩ, след като разби бившата №16 в света Виржини Разано с 6:1, 6:2. Първата ни ракета затвори мача за 75 мин., през които тотално доминираше. Победата на българката бе и очаквана, защото 33-годишната Разано участва с „уайлд кард“ в Ню Йорк, а в ранглистата в момента е 165-а.

Цвети допусна пробив на старта на двубоя, но след това направи серия от 11 поредни гейма, с които на практика реши изхода на мача. Най-завързан бе третият гейм във втория сет, в който двете си размениха общо 12 точки, а французойката спаси и един брейкпойнт. Пиронкова обаче демонстрира характер и още един път спечели подаването на съперничката си. Разано все пак се спаси от „геврека“ с пробив, а след това спечели и още един гейм, преди Пиронкова да сложи край на мача при 6:2.

За място в III кръг Цвети ще играе довечера с британката Джоана Конта (№14 в света), която победи участващата с „уайлд кард“ американка Бетани Матек-Сандс с 6:3, 6:3. Досега двете не са се срещали. С победата над Разано Цвети заслужи 45 т., които ще ги прибави, защото миналия сезон приключи на US Open още в първия кръг. При мъжете снощи Григор Димитров (№24) в света срещна на старта испанеца Иниго Сервантес (№75).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране