25.07.2016 | 22:17
Турската армия може да прегази България за 2-3 часа
Ердоган винаги може да вземе парите на Европа и да пусне бежанците

Има прочистване на структури, които няма как да са замесени в един преврат – такива са университетските преподаватели, магистратите, журналистите.  Ние намираме за много тревожен начина, по който се налага диктатура в Турция. И смятам, че един такъв съсед е много опасен в региона. И особено с обстоятелството, че България няма никаква възможност да противодейства.

Така политикът и адвокат Татяна Дончева коментира в бТВ случващото се на Югоизток. Тя дори направи аналогия с годините преди Втората световна война, когато – точно като днес – „се сключват между достатъчно сериозни държави доста странни съюзи“. Дончева напомни, че тези съюзи все пак са се случили, макар да са изглеждали немислими.

Според нея е несериозно противодейстмието на българските управляващи – да изпращат по 200 войници на границата. Струва ми се, че турската армия е в състояние да мине за 2-3 часа през нас, заключи тя. Според Дончева имаме нужда от спешен Консултативен съвет по националната сигурност, вместо „да правим анализ ние дали сме за Русия, дали сме за Америка в тази ситуация“.

Лидерката на Движение 21 вижда изхода – да се съберат всички отговорни лица и да започнат разработване на всички възможни варианти – от най-добрите до най-лошите. Има и други ситуцации – житейски когато нямаш изход, но ти си длъжен до последно да търсиш, оспори тя тезата за „малката“ ни роля.

Тя каза, че се учудва на твърденията на бивши разузнавачи като Кирчо Киров, че няма непосредствени заплахи за България. Моето усещане е, че Ердоган не е човек, на когото може да се има доверие. Не е въпросът да сме политически коректни – това са хора, които имат друго виждане за света, друго виждане за страните, които ръководят и няма да има никакви задръжки да вземе парите на Европа и да им пусне бежанците. А претекст винаги ще се намери.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране