09.02.2016 | 14:02
Турската партия на Местан наистина се оказа турска
Думата "дост" означава приятел, "натовецът" искал да даде алтернатива на истински смелите хора,

Местан нарича новата си партия с турско име, но нямало да бъде турска. Тя щяла да се казва ДОСТ, разкри  изгоненият лидер пред Нова телевизия. Значението обаче на 401-та партийна абревиатура у нас е Демократи за отговорност, свобода и толерантност, преведе той.

Иначе нямало лошо, че на турски означавало „приятел“, обясни Местан и коментира, че не е търсил това съвпадение.

Основанието да я прави било не, за да отговаря на нападките, а защото имало „натрупана критична маса“ от хора в страната, които не приемали новата политика на ДПС, определена от него като проруска. И се ожали, че атаките срещу него и семейството му стигнали дъното.

„Аз се оказах шпионин, предател на националните интереси. Не съм тук, за да отговарям на медийните бухалки. Няма да слизам на нивото им и да отговарям с персонални нападки“, пак се изпъчи целият в бяло бившият лидер на ДПС.

„Няма да отстъпя пред митологемите за турската партия, няма да бъда уплашен“, закле се Местан.

Не мога да отговарям за интерпретациите на чужди медии, каза за анонса от Турция, че ще прави турска партия. „Това са журналистически клишета, а не реална оценка за тази партия“, отрече Местан и поясни, че нямало да бъде турска партия, но и проруска нямало да е.

След речта на почетния председател на ДПС Ахмед Доган „избуяли като гъби всички проруски мицели“, атакува Местан. Целта на внушенията на Първанов, Каракачанов и други за значимостта на речта и за шетащите турски емисари била „ние да имаме проблем със специалния инструментариум на българската държава. Да дадат основание на службите да вземат на прицел новия субект“, извъртя фактите Местан и се направи едва ли не на репресиран. Той щял да се срамува да има такива адвокати. Речта била „стратегическа грешка“, защото „декларативно заявяваш, че си натовец, но се явяваш като апологет на руската сила“.

„Това не е разцепление на ДПС. Ако има такова, то това е породено не от нас, от хората с мен, а ценностното разцепление настъпи с прословутата реч на Ахмед Доган“, обвини още изключеният от движението, който се скри в турското посолство по Коледа, за да готви вътрешнопартиен преврат, а официално се оправда със свалената охрана от НСО.

Натовецът Местан искал да даде алтернатива на истински смелите хора, които изповядват либералното и евроатлантизма. Той издекламира клетвата, че не е бил част от олигархични кръгове и няма бизнес, дори и след като цели три години беше партиен лидер.

„Ще участвам в свалянето на маските на задкулисието“, произнесе патетично Местан. Разговорът за олигарсите е невъзможен без разговора за министър-председателите на България, защото последните са немислими без тях“, каза той. Добави в този ред и Бойко Борисов, като го нарочи, че мълчи, защото го било страх от бухалките.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране