03.10.2018 | 0:01
Турски ученик влиза в затвора, защото целунал 13-годишна
Присъдата на малолетния е 4,5години затвор

Съд в Анталия е осъдил на 4 години и шест месеца затвор 16-годишен турски ученик заради това, че е целунал 13-годишно момиче в училище, съобщава в.“Хюриет дейли нюз“, цитиран от БТА.

В доклад на експерт за ученика с инициали А.К. е подчертано, че той е предприел това действие, воден от пубертетски импулс, и че няма нужда от наказание, но прокурорът и съдията не взеха това под внимание.

След процеса А.К. получи наказание по обвинение в сексуално посегателство, посочила адвокат Севджан Айдън Узун пред в.“Хюриет“ на 28 септември, когато е произнесена присъдата.

Случаят засяга 16-годишния ученик А.К. и 13-годишната ученичка с иницали С.Йо., които са се прегръщали и целували на територията на училището. Случаят е отнесен до правосъдието, след като съученик на 13-годишното момиче направил видеозапис, на който се вижда как А.К. и С.Йо. се целуват, и го е споделил с приятели.

Когато представителите на училищното ръководство видели видеозаписа, в наказателен съд в Анталия било заведено дело срещу ученика, направил видеопзаписа по обвинение в „използване на деца за заснемане на неприлични кадри“ и срещу А.К. – по обвинение в „сексуално посегателство“.

Други четири деца, на които е бил изпратен видеозаписът, също са били изправени пред съда по обвинение в „споделяне на неприлични кадри, в които са били използвани деца“.

Съдът в Анталия е оправдал петима от подсъдимите, включително ученика, направил видеозаписа, като е наложил присъда от 4 години и половина затвор на 16-годишното момче А.К.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране