10.03.2017 | 0:19
Турският посланик Сюлейман Гьокче не спира, агитира за ДОСТ в Кърджали! Къде е ДАНС?
Няколко институции се самосезираха заради видеото, сред които ЦИК, СЕМ и МнВР

Само ден след като МВнР предупреди Турция да не се меси във вътрешните работи на страната ни, посланик Сюлейман Гьокче се срещна с жени-симпатизанти на ДОСТ в Кърджали. Къде е ДАНС? Това пита Стоян Тодоров на страницата си във Фейсбук и пуска снимка от събитието.

Мероприятието се е провело в ресторант в Кърджали, като на сайта на ДОСТ няма официална информация за събитието, нито пък снимки. Появата на Гюкче в предизборен клип на ДОСТ миналата седмица предизвика силен отзвук както в общественото пространство, така и в административната верига.

Няколко институции се самосезираха заради видеото, сред които ЦИК, СЕМ и МнВР. ЦИК състави акт за административно нарушение на ДОСТ, клипът им бе спрян, а външно министерство привика Гьокче за обяснения, но не само за клипа, а и заради факта, че турският социален министър обеща на българските изселници в южната ни съседка повече привилегии, ако гласуват за ДОСТ.

Припомняме, че турският посланик Сюлейман Гьокче бе привикан от зам.-министъра на външните работи Бойко Мирчев на среща във ведомството. На нея Мирчев остро е поставил въпроса за нарушения, свързани с условията за провеждане на българските парламентарни избори на територията на Турция, които противоречат както на българското законодателство, така и на турските изисквания.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране