16.05.2019 | 0:01
Убиец още броди в Костенец?
Застрелян в брадата е съседът на издирвания Стоян Зайков

42-годишният мъж от Костенец, който бе открит мъртъв в дома си на метри от къщата на издирвания убиец Стоян Зайков, се оказа убит. Той е бил застрелян. При огледа от съдебните медици е установена една рана от огнестрелно оръжие в областта на брадата. Това съобщиха на пресконференция главният секретар на МВР Ивайло Иванов и окръжният прокурор на София Наталия Николова.

Изявлението им бе направено по-малко от два часа, след като вътрешният министър Младен Маринов съобщи преди журналисти, че няма данни на мястото да е имало стрелба или следи от борба.

Тялото на жертвата е намерено, след като негов роднина го потърсил в дома му, който е в съседство на къщата на 43-годишния Стоян Зайков, издирван от шест дни за убийството на 38-годишната Милена Шишкова. Убитият се казва Валентин Петров и е трети братовчед на Зайков. Той е живеел сам, към момента е разделен със съпругата си, има дете.

При проведени преди време разговори с убития днес мъж, той не е споделил никакви притеснения. От проведените разпити няма данни за взаимоотношения между него и застреляната Милена.

„Към този момент няма категорични данни и доказателства, че заподозреният извършител на първото убийство (Стоян Зайков – бел. ред) е автор и на второто, като в процеса на работа по случая не изключваме нито една версия, включително и тази“, коментира още главният секретар на МВР.

Прокурор Николова пък подчерта, че двете убийства са извършени с две различни оръжия, като към момента все още продължава огледът на местопроизшествието. По неофициална информация става въпрос за ловна пушка, която може и да е самоделна.  По последни данни, 42-годишният Валентин е бил видян за последно около 18 часа вчера

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране