19.01.2018 | 3:05
Убиха кръстника на гръцката мафия в Атина
Василис Стефанакос е бил разстрелян с над 20 куршума пред офиса на компанията му

Соченият за глава на мафията в Гърция Василис Стефанакос беше убит късно вечерта в сряда в Атина, предадоха агенциите. Той е бил разстрелян с над 20 куршума пред офиса на компанията му. Според свидетели двама мъже с мотор стреляли по автомобила му с автомат „Калашников“, след което избягали. Стефанакос е излязъл от затвора преди година и половина, след като е лежал там 9 години.

Осъден е на 21 години затвор за покушение, извършено през 2006 г. Осъждан е и за бягство от затвора и контрабанда. Освобождаването му става благодарение на амнистия от 2015 г., при която бяха пуснати от затвора около 1800 души.

В същото време италианската полиция проведе съвместно с френските и испанските органи на реда операция срещу китайска мафиотска организация в различни европейски градове, при която бяха арестувани 33-ма души, предаде ТАСС. Прокуратурата в италианския град Флоренция каза, че организацията е използвала мафиотски методи, включително сплашване, изнудване и насилие.

Води се разследване срещу още поне 50 души, предимно в град Прато, който е ключов център на китайския бизнес в Италия. Групата е печелила пари от трафик на наркотици, хазарт и проституция. Използвала е парите от престъпната дейност, за да печели позиции в транспортния сектор не само в Италия, а и на други места в Европа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране