11.01.2018 | 0:01
Убийството на Петър Христов дискредитирало председателството
Военният министър Каракачанов повтори версията на Цветан Цветанов, че убийството на Христов е отмъщение на "Наглите".

Управляващите се впуснаха да защитават версията, че показният разстрел на бизнесмена Петър Христов в София е бил с цел да дискредитира българското европредседателство. Външният министър Екатерина Захариева определи като „странно“ убийството на близкия до ГЕРБ крупен предприемач. „Без да сме привърженици на теория на конспирацията, е, меко казано, странно, но имам доверие на институциите“, каза в телевизионно интервю Захариева и изрази надежда убийството да бъде разкрито бързо като шесторното в Нови Искър.

Вицепремиерът не вижда проблем в това, че Христов е помагал на ГЕРБ, тъй като бил помагал на много хора. Проблем е, че е извършено такова убийство и то дни преди началото на българското председателство, продължи тя. Захариева повтори тезата на вътрешния министър, че разкриваемостта на убийствата миналата година била почти 100%, според нея „усещането за корупция“ сред българите намалявало.

Военният министър Каракачанов повтори версията на Цветан Цветанов, че убийството на Христов е отмъщение на „Наглите“. „Една от версиите, по които се работи, е убийство като отмъщение от престъпния свят, заради това, че той е имал решаващо участие за залавянето на тези хора. Информацията изтече от бивш служител и едва ли е случайно. Не е въпросът, че те имат финансовата възможност, по-страшното е, че самите органи на реда или бивши служители изнасят такава информация“, допълни Каракачанов и призова организираната престъпност да се мачка до край.

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки сподели, че се познавал със застреляния Петър Христов. Той определи убийството като „политическо и атака срещу правителството“. Било извършено от хора извън управлението.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране