09.10.2017 | 20:18
Удар след удар. Антон Тодоров без предаване по „Канал 3“
Така от телевизията излизали в "защита на журналистическата професия"

След злополучното си участие в сутрешния блок на Нова тв в петък, когато отправи серия от завоалирани заплахи към водещия Виктор Николаев и предизвика масово неодобрение, депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров днес обяви в писмо до управляващата партия, че иска да напусне парламента.

В петък първоначалното обяснение за думите му беше, че е криворазбран, а колегите му от ГЕРБ решиха да определят всичко като шега. Дебелашка, неуместна, но шега.  Тогава председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че Тодоров си остава депутат.

Днес обаче ситуцията е вече променена – не само Тодоров иска да се оттегли, по собствено желание (както държи да подчертае), но и от телевизията, където имаше авторско предаване, в което громеше противниците на управлението, обявиха, че спират неговото шоу.

Удар след удар.  Причината? От „Канал 3“ решили да подкрепят колегите си – журналисти.

„Днес Антон Тодоров няма да има предаване в ефира на Канал 3. От името на медията се извинявам на вас, зрителите, които стоите пред телевизорите си и очаквате поредната история с документи. Няма да я видите, защото ние, като журналисти, решихме, че е важно да защитим професията си, гилдията. Не за да осъдим Антон Тодоров, който вече се извини за неуместния си коментар в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия, а за да подкрепим колегите си“, обявява в специално изявление Ива Стоянова, управител и програмен директор на Канал 3.

Не става ясно дали „Документите с Антон Тодоров“ само днес ще липсват от програмата или отпадат изцяло.

И когато телевизиите, както често сме обвинявани, сме готови на всичко за високия си рейтинг, то ние в Канал 3  се отказваме от високия си рейтинг в името на професията, се казва още в изявлението на Стоянова, която говори още за „общата ни справедливост, кауза и отстояване“ (на журналистите – б.р.)

1 коментар

  1. .Керпеден Пенчо каза:

    Не само солидарност към колегите от гилдията,но и грижа за самия него.Ако продължи в публичните си изяви със същата злоба и страст,има реална опасност да се доотрови в собствената си злъч.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране