24.05.2017 | 0:29
УЕФА натиска БФС да изхвърля чернототаджии
Шефът на БФС Боби Михайлов е бил разпитван неофициално защо още няма изхвърлени отбори

УЕФА натиска БФС да изхвърля от футбола играчи и отбори, които са замесени в „черно тото“. През последните години от Нион са изпратили няколко доклада, в които фигурират данни за манипулиране на мачове в професионалния ни футбол.

Последният случай е мачът Монтана – Славия (3:4). Масово се е залагало за победа на гостите, дори когато те губеха в резултата с 1:3. Впоследствие „белите“ обърнаха мача с 3 гола в рамките на 20 минути, а след това се наложи полиция да влиза в съблекалнята на Монтана, където се сбиха българските играчи с чужденците.

Шефът на БФС Боби Михайлов е бил разпитван неофициално защо още няма изхвърлени отбори, след като от евроцентралата са сигнализирали за нередности с докладите, твърди Офнюз. Хората от Нион са запитали дали Михайлов възнамерява да изхвърли Монтана. Подобна възможност не е изключена, като тимът от Северозападна България може да се озове дори в Трета дивизия.

От УЕФА проявявали засилен интерес и към още един роден елитен клуб. Доклади имаше през зимата и за мачове от второто ниво. УЕФА и букмейкъри сигнализираха за необикновено висока активност за мача между Царско село и дубъла на ЦСКА-Сф, който изненадващо завърши 4:2. За него е имало необичайно високи залози, че и двата тима ще вкарат гол, а общо попаденията ще са поне 3.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране