05.11.2019 | 23:09
УЕФА „видя“ черно тото в мача Етър – Верея
Главен съдия беше варненецът Драгомир Драганов с помощници Димо Вълчев и Христо Хаджийски

УЕФА отново намери повод да разследва уреден мач от българското футболно първенство. Този път срещата е на вече несъществуващия Верея, който на 29 март 2019 г. губи с 0:3 като гост на Етър. Тя е съмнителна според  европейската централа на база сигнал от системата за мониторинг. Нотата е пристигнала у нас доста по-късно и все още от БФС не са направили задълбочено разследване. Изискването е да бъдат разпитани официално участниците в мача и главно треньорите и съдийската бригада. Главен съдия беше варненецът Драгомир Драганов с помощници Димо Вълчев и Христо Хаджийски. Срещата беше първа от груповата фаза в началото на плейаутите. На ст. „Ивайло“ два гола вкара черногорецът Велко Батрович, а другият наниза Даниел Младенов.

В началото на 2019 г. Районната прокуратура в Стара Загора образува досъдебно производство по сигнал на Главна дирекция „Национална полиция“ за двубоя Верея – ЦСКА-Сф (0:1). Малко по-късно старозагорци бяха извадени от групата по сигнал за „черно тото“. Тогава се говореше за 5 уговорени мача, като бяха обявени срещите Славия – Верея (4:0) и Берое – Верея (6:0). Сега и този с Етър излезе наяве. Заради проблемите Верея не получи лиценз и за Втора лига. Тогава от УЕФА предоставиха на БФС информация за нерегламентирано финансиране на клуба от китайци, свързвани с международни синдикати за манипулиране на футболни срещи.

Футболният клуб беше управляван от Галин Михайлов, който е син на собственика на строителната фирма „Трейс Груп“ Николай Михайлов. Последната е близка до властта и получава редовно обществени поръчки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране