22.05.2018 | 13:16
Унижиха ли Радев в Москва?

Румен Радев на протоколно посещение в Москва. Разходил се по улиците, пили кафе с Деси Радева в тротоарно заведение в близост до Кремъл. Пили кафето си сами, като обикновени туристи – без охрана, без домакин, нещо недопустимо за посещения на високо правителствено ниво. Освен ако целенасочено не ни подадоха знак, че в Москва  Радев няма тежест на държавен глава.

Затова господа социалисти, вместо да се радвате на високата чест, оказана на нашия президент в Русия, си задайте въпроса: Унижиха ли Радев в Москва?

Да, унижиха го. Та той можеше да стане жертва на улично престъпление, на терористичен акт, това не ви ли минава през ума?

Освен това в дипломатическия  протокол има строго установени правила: премиерът на една държава се среща с изпълняващите същата длъжност на други държави. Президентите се срещат с президенти.

Тук протоколът е силно нарушен и едва ли е случайно.  За Кремъл Радев е  предател. Разбрахме го покрай онова предаване на Соловьов, в което се дискутираше визитата на руския патриарх в България.

И все пак, ако приемем, че поради присъствието си в Сочи Путин не е имал възможност да посрещне сам колегата си, то репликата на Медведев, че Москва очаква посещението на премиера на България, показва ясно, че руснаците не са се родили вчера и са наясно, че българският президент по конституция няма такива правомощия, че да взема решения за газови проекти.

Държа да отбележа, че не съм възхитена от подобно отношение към българския президент. В нормалните държави медии и граждани щяха да изригнат от възмущение за подобно отношение, а експертите щяха да „четат” подадените знаци. Защото знаци има. И те не са само към Радев, а към държавата ни.

Нина  Михайлова, Фейсбук

1 коментар

  1. Иван Иванов каза:

    Наистина ли мислите читателите си за толкова тъпи, че да повярват на това? Написаното е ОБИДНО за всеки който си е изгубил времето да надникне. Да не говорим, че омаловажава труда на няколкостотин държавни служители от България и още толкова, (че и повече) , от Русия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране