11.09.2017 | 0:01
Ураганът “Ирма” взе три жертви
Няма пострадали българи след преминаването на стихията през Куба

Трима души са загинали в американския щат Флорида в резултат от катастрофи, предизвикани от приближаването на урагана „Ирма“ и съпътстващите го ветрове и проливен дъжд, съобщи AFP, позовавайки се на данни от местните власти.

Заместник-шериф Джули Бриджис, на 42 години, е починала след челен удар, заедно със спътника си, също служител на полицията. Третият загинал е мъж, пътувал край Кий Уест, който се е забил с камиона си в дърво. След преминаването на урагана през Куба посолството на България в Хавана съобщи, че няма даннни за пострадали или бедстващи наши сънародници на острова. Всички туристи от Варадеро и другите курорти са преместени в хотели и частни квартири в Хавана и вътрешността на страната.

Към посолството ни са се обърнали за помощ и информация трима българи, с които дипломатическите ни представители поддържат връзка. Тримата са настанени в хотели в Хавана, които разполагат със собствено електрическо захранване.

Поради продължаващата опасност от последствията от “Ирма” посолството препоръчва на българските граждани на територията на страната да не излизат на открито през следващите 24 часа и да следят информациите на Генералния щаб на Гражданска защита на Куба и на Института по метеорология, излъчвани както по местната телевизия, така и по всички радиостанции.

Въпреки че по данни на местните власти няма информация за загинали хора, щетите след преминаването на урагана се очаква да бъдат сериозни. Продължават наводненията в крайбрежните райони на столицата, както и в крайбрежните зони на централните и западните провинции от Санкти Спиритус, Виля Клара и Матансас до Артемиса. Електрозахранването е прекъснато в цялата страна, включително в столицата. Възстановяването му ще отнеме няколко денонощия. Поривите на вятъра в Хавана стигат 120-130 км/час. От външно министерство се обръщат към българските граждани при нужда да търсят информация и помощ от посолството на денонощно дежурния телефон: +53 52862449.

бутон за споделяне


loading...


loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране