11.04.2018 | 14:10
Уредиха с нов пост бившия ни посланик в Москва
Бойко Коцев влиза в управата на Международната банка за икономическо сътрудничество

Доскорошният посланик на България в Москва Бойко Коцев влиза в управата на Международната банка за икономическо сътрудничество. Правителството одобри днес кандидатурата на Коцев за член на Управителния съвет на банката с мандат до пет години.

Коцев освободи посланическото място на 5 април като на негово място бе назначен президентският секретар Атанас Кръстин.

Бойко Коцев е с богата дипломатическа биография и притежава широка експертиза, авторитет и професионално признание в областта на международните отношения, съобщиха от правителствената пресслужба.

В качеството си на член на УС на МБИС представителят на България ще участва в оперативната дейност и управлението на банката и ще отстоява финансово-икономическите интереси на страната ни.

Международната банка за икономическо сътрудничество е в процес на трансформация за превръщането й в модерна международна банка за развитие, се казва в съобщението. Банката обръща особено внимание на проекти в сектори, които генерират растеж и са приоритетни за развитието на икономиките на страните членки – България, Виетнам, Полша, Монголия, Румъния, Русия, Словакия и Чехия. В стратегията й за България приоритет е кредитирането в сферата на промишлеността, селското стопанство, търговията, транспорта и банковия сектор.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране