01.07.2016 | 15:01
Узакониха бариерата на тъста на Данчо Ментата в Силистар
"За какво ще ме снимате, айде гледайте си работата”, разкрещя се на журналисти Георги Якимов

Данъчните инспектори не установиха нарушения на фискалната дисциплина при проверка на паркинга в местността Силистар до плажа, съобщиха от НАП в Бургас.

Проверката започна, след като курортисти се оплакаха, че за да стигнат до ивицата, трябва да обикалят паркинга, а  в района нямало места, където да оставят колите. Така те са принудени всеки ден да дават по 4 лева за платен престой.

Парите отново събира Георги Якимов, тъст на депутата от ДПС Йордан Цонев. Той беше заснет от телевизионна камера при новата бариера. „За какво ще ме снимате, айде гледайте си работата”, разкрещя се срещу камерата тъстът на известния парламентарист.

Данъчните инспектори се оправдаха, че от фискална гледна точка няма нарушения, освен това пешеходният достъп до плажа не се възпрепятствал, а до паркинга се достигало по общински път.

През юли миналата година, пак след излъчване на телевизионен репортаж Националната агенция за приходите се самосезира. След проверка, НАП обяви, че има нарушение на данъчните режими, оказа се, че частникът събира такси незаконно от години и в нарушение на разпоредбите на екоинспекцията. Бе обещано, че на фирмата ще бъде съставен акт до 10 хил. лв.

Дори бяха поставени табели, които указваха, че ако бъде нарушено правото безпрепятствено да се стигне до плажа, може да се сигнализира на съответните служби.

С оглед на висшестоящия зет на бизнесмена, очевидно органите на НАП бързо-бързо са размислили и вече намират всичко за изрядно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране