23.04.2019 | 0:01
В Божурище продали общинска земя на скандална цена
След търг земите са продадени на частници за малко над 2 лв. квадрата, или общо за 180 000 лв., вместо за реалните 4 млн. лв.

За поредната скандална сделка с евтини имоти алармира разследване на Нова тв. 80 декара общинска земя в Божурище, само на километър от София, са били оценени на 1,68 лв. за квадратен метър. След търг земите са продадени на частници за малко над 2 лв. квадрата, или общо за 180 000 лв., вместо за реалните 4 млн. лв.

Земята е земеделска, но е част от планираната многофункционална зона на Божурище и е оградена с имоти в регулация на десеторно по-висока цена. Средната цена по пазарни оценки е около 7 евро на кв., а при урегулирани терени достига и до 30 евро. Търгът на четирите терена е станал още в края на миналата година. Посредством пълномощни една от фирмите, купила имотите, се оказва управлявана от бащата на кмета на Божурище. Градоначалникът Георги Димов е от ГЕРБ.

Официалната оценка на имотите, възложена от община Божурище, е направена от фирмата на лицензирания оценител Любомир Цеков. Той е син на небезизвестната Юлия Димитрова-Цекова, оценител на апетитни терени в София. Тя е обвиняема по голямото дело за продажбата на части от Царските конюшни.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране