06.07.2015 | 12:38
В Брюксел разкриха канал за дрога от България
Сигнал за трафика подала жена, пребивана от мъжа си
Полицията в Брюксел е попаднала случайно на канал за внос на синтетичния наркотик екстази от България, съобщават местни медии.Сигналът бил подаден от жена, която от дълги години била бита от съпруга си. Двамата живеят в белгийската столица, имат три деца и официално мъжът е зает в строителството. Не се уточнява националността на семейството, нито на лице с инициал Б., за което се предполага, че е осъществявало преноса на наркотика до Белгия.Според следствието този канал е действал най-малко от края на миналата година, а хапчетата се продавали „като топъл хляб“ от български проститутки, работещи в Брюксел.

Жалбоподателката твърдяла пред разследващите, че е подложена на домашно насилие от 1999 г. насам, но досега не смеела да се оплаче. Съпругът й М. К. (45 г.) бил само посредник при разпространението на наркотиците.

Съпругата скрила стотици зелени хапчета в пликове, които поставила в кухнята и поканила полицията. От страх да не бъде пребита отново, тя настояла следствието да се води по анонимен сигнал, затова при обиска в семейното жилище било използвано следово куче, макар полицаите да знаели какво търсят и къде да го намерят.

М. К. бил задържан и обвинен в незаконно притежание на забранени вещества, „очевидно предназначени за продажба“. По-късно той бил освободен с решение на съда.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране