31.03.2015 | 8:12
В четвъртък пускат метрото до летището
От 13 часа до полунощ пътуването по новата отсечка ще е безплатно

В четвъртък в 10 часа премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът по еврофондовете Томислав Дончев, министърът на транспорта Ивайло Московски и кметът на София Йорданка Фандъкова ще прережат лентата на 5-километровото продължение на първия лъч на метрото – от бул. „Цариградско шосе“ до аерогарата.

Церемонията по откриването ще се проведе в новата станция „Летище“, която се намира до самия вход на Терминал 2. Влакчетата ще бъдат пуснати в движение по новото трасе от 13 часа, съобщи шефът на „Метрополитен“ Стоян Братоев.

От следобед до полунощ всички пътници, които се качат на някоя от четирите нови станции ще пътуват безплатно с метрото навсякъде, обеща Братоев. Центърът за градска мобилност вече е готов с новата схема на движение на градския транспорт в района. Автобусите по линия 10 ще се движат по нов маршрут, който ще осигурява връзка на жителите на кварталите „Абдовица“, „Димитър Миленков“, „Видните“ и на селата Бусманци и Казичене с метростанциите „Софийска Света гора“ и „Искърско шосе“. С променен маршрут ще е и линия 384.

Автобусите ще тръгват от летището и ще се движат по булевардите „Христофор Колумб“, наляво по „Проф. Цветан Лазаров“, надясно по „Копенхаген“ и наляво по „Обиколна“ ще стигат до обръщалото в „Дружба“ 2. Специално за жителите на „Дружба“ ще бъдат осигурени две нови спирки на градския транспорт, кито ще се намират непосредствено до входовете на метростанция „Дружба“. Едната ще бъде на бул. „Цветан Лазаров“, а другата – на ул. „Димитър Списаревски“. Така пътуващите с тролеи 4 и 11 и с автобуси 204, 384, 404 и 604 могат да ги използват като довеждащ транспорт до метрото.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране