Зареждане

Напишете

ИНТЕРВЮ

В някакъв смисъл да почерпят непоръбения Валери

share

Атанас Атанасов, ДСБ: В някакъв смисъл бих казал, че Борисов и Румен Радев трябва да почерпят Валери Симеонов. Защото той с неговото непоръбено поведение на практика ги остави в сянка. И те се свиха като мишки, вместо да защитят суверенитета и честта на българската държава, щото това (поведението на патриарх Кирил) на нищо не прилича. (…)

Антон Хекимян, bTV: Това ще разклати ли по някакъв начин устоите на управляващата коалиция или пък на малката коалиция между „Обединените патриоти“? Защото Волен Сидеров пък сега търси извинение от Валери Симеонов.

АА: Те спрели ли са да се клатят? И малката, и голямата коалиция са от скандал в скандал. Следващият скандал затваря предния скандал. Понякога медийната машина на властта участва в разпалването на тези скандали, за да се прикрие предният скандал. Защото сега тука не знам – това с патриарха ЧЕЗ ли прикрива? Вече не мога да разбера кой скандал кой прикрива. Истината обаче е, че очевидно властта не се справя с положението в страната, а определени битови или други случки много бързо разпалват обществените настроения. Хората излизат на улиците. (…)

АХ: Тема, свързана с десните. При вас ли идват Движение „България на гражданите“ – ДБГ замразява участието си в Реформаторския блок заради липса на опозиционност.

АА: Това е адекватно действие на колегите от ДБГ, защото патерицата на Борисов се разпада отвсякъде. Очевидна е нуждата от концентрация на десни сили с цел създаване на политическа алтернатива. Това съвсем скоро ще се случи. А кои ще бъдат част от това, зависи от тяхното поведение. Но, пак казвам, очевидно е, че на остатъците от Реформаторския блок вътре поведението им е да лъскат имиджа на днешния Борисов, както го правиха в предното правителство.

АХ: Само не разбираме кой къде отива сега. Десните формации разпиляват ли се наново, или пък се конфигурират или преподреждат в друга конфигурация?

АА: Вижте, върви процес на концентрация, но аз както винаги ще кажа, обещал съм го това, да не изнасям от кухнята на балкона новини. И това няма да е толкова далече, ние ще ги обявим.

АХ: Това означава, че говорите по тези конкретни новини, така ли?

АА: Разбира се, работиме! Работиме ежедневно!

АХ: Благодарим на Атанас Атанасов, гост на предаването.

spodelime.com

Етикети:

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.