04.10.2018 | 15:05
В парламента: един депутат гледа филми, друг – срича
Георги Андреев зяпа сериал половин час на телефона

Докато в пленарната се гласуват закони, един депутат избра да стои в кулоарите, за да гледа филм. Става дума за народният представител от БСП Георги Андреев. Днес той предпочете да стои на диванче до стаята на парламентарната му група, вместо да е в пленарната зала по време на приемането на второ четене на промени в Закона за физическото възпитание и спорта.

Щом беше забелязан от журналистите, които го попитаха дали му е толкова скучно в парламента, че предпочита да гледа филми, той каза, че сега депутатите са в почивка и не вижда проблем. На уточнението, че е гледал и преди краткото прекъсване на заседанието, той предпочете да запази мълчание.

Само ден по-рано при гласуването на същия закон друг депутат предизвика вълна от реакции в социалните мрежи. Зам.-председателят на парламентарната комисия по спорт Стефан Апостолов от ГЕРБ, който е професионален футболен съдия и начина, изпитваше сериозни затруднения да прочете доклада на комисия, на която е член. Запъваше се, а често на председателстващия заседанието му се налагаше да поправя депутата. Днес Апостолов коментира станалото пред журналисти в парламента. Той обясни, че е международен футболен съдия, владее два езика и е завършил езикова гимназия. „Съмнявате ли се, че умея да чета“, попита той.

Апостолов обясни, че за първи път е бил на трибуната, чел е няколко часа промените в закона и някои от точките са били променени. „Човешко е да се греши“, добави той. Дори се обърна към един от представителите на медиите с думите: „Вие като начален журналист не сте ли правили грешки?“.

Стефан Апостолов е на 30 години и за първи път е депутат, докато Георги Андреев е бил народен представител в 42-рото Народно събрание.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране