11.09.2019 | 12:01
В прокуратурата е внесен сигнал за подготвян преврат
Според автора на писмото заговорниците са Цветан Василев, Иво Прокопиев и Десислава Иванчева

Сигнал за организиране на държавен преврат внесе в прокуратурата гражданинът Йордан Йорданов Бонев, син на Венцислав Ангелов – Чикагото. Това съобщи „Дарик“. Бонев стана известен през 2014-а година, като сподвижник на Бисер Миланов-Петното.

„Моите наблюдения са, че Десислава Иванчева е взела 75 000 лв. Тя създава илюзия, че няма пари. Изведнъж стана диктатор. Иванчева и Георги Георгиев са по-фрапиращи случаи от Бисер Миланов. Очаквам удар от тях”, заяви пред „Нова тв“ Бонев, който в сигнала си твърди, че сред организаторите е и родният му баща.

Вчера той изпрати писмо до различни медии с доказателства, според него, за подготвян преврат срещу властта. В него твърди, че имало сценарий премиерът Бойко Борисов да бъде свален от власт и да се осуети номинацията на Иван Гешев за главен прокурор. И твърди, че този план е финансиран от бизнесмена Иво Прокопиев и бившия шеф на КТБ Цветан Василев, а основни участници в престъпната организация са Десислава Иванчева, Сдружение „Боец“, „БиволЪ“ и др.

Бонев разказва как неволно е станал част от организирана престъпна група, имаща за цел насилствено, чрез радикални действия да свали властта. „Всички материали, които прилагам към настоящия сигнал (чатове, звукозаписи и видеозаписи), водят до основателни съмнения, че финансов център на тази организирана група са издирваният от Интерпол банкер Цветан Василев и обвиняемият за пране на пари олигарх Иво Пропокиев, а организационен център – подсъдимата Десислава Иванчева, излезлият съвсем наскоро от затвора Венцислав Ангелов – Чикагото (родният ми баща), т. нар. „гражданско движение“ „БОЕЦ” , „разследващата” медия Бивол и „Да, България”, пише Бонев.

Той прилага екранни снимки на чатове, които, според него са, между Десислава Иванчева и Венцислав Ангелов-Чикагото.

Самата Иванчева бе пусната от домашния арест за няколко часа, за да участва заедно с осъдената си заместничка Биляна Петрова в протеста срещу номинацията на Иван Гешев пред Съдебната палата вчера. Тя заяви пред медиите по повод чатовете и сигнала за платен протест, че не е запозната за какво иде реч. Обясни, че не се срамува, че е организатор на протест, защото е против тази власт.

„Няма нищо лошо да участваш и организираш протест. Не ме е срам, ако съм организатор. Подкрепям протеста и няма нищо срамно, че съм организатор на протеста“, коментира осъдената на първа инстанция на 20 г. за корупция бивша кметица на „Младост“. Иванчева нарече „пълни смешки“ твърденията от сигнала за заплащане на сериозни суми на граждани, които да протестират поръчково срещу избора на главен прокурор. „Започват разни смешни неща да излизат“, обобщи Иванчева. „Ако някой внесе такъв сигнал, ще бъде съден за набеждаване“, пък се закани заместничката й Биляна Петрова. „Те просто ни имитират, ние сме оригиналът“, заключи тя.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране