02.03.2015 | 10:00
В сараите на Доган: Ага, тази партия е турска, какви са тия еничари?
ДПС-Кърджали роптае пред Ахмед Доган срещу Делян Пеевски
КлубZ

Малко преди Нова година делегация на ДПС-Кърджали е била на аудиенция при почетния председател на партията Ахмед Доган в Боянския сарай.

Повод за посещението е била прекомерно голямата власт, която Делян Пеевски има в партията. „Ага, тази партия е турска, какви са тия еничари“. Това била една от репликите, които чул Доган от своите подопечни.

Доган се опитал да успокои напрежението като обяснил на хората от Кърджали, че Пеевски има власт най-вече в София и Пазарджик. Те обаче му заявили, че „успелият млад човек“ действа с размах и върти бизнес в цялата страна.

Настроенията срещу Пеевски в ДПС не са от вчера. Малко след избора му за шеф на ДАНС в миналия парламент бивш депутат от движението призна, че най-големият проблем на движението са българите в него. Той визираше не само Пеевски, а и Христо Бисеров, срещу когото, ако се вярва на думите на главния прокурор Сотир Цацаров, скоро ще има обвинителен акт по разследване за пране на пари.

Според запознати лидерът на ДПС Лютви Местан клонял към позицията на местната структура в Кърджали. Това довело до напрежение между него и Доган. Почетният председател на партията категорично заявил на формалния лидер, че неговата работа е само и единствено в парламента.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране