17.07.2018 | 11:58
В САЩ наричат Тръмп предател, контролиран от Путин

Мощна вълна от недоволство отприщиха поведението и изказванията на президента на САЩ Доналд Тръмп по време на срещата му с руския държавен глава Владимир Путин в Хелзинки.

Бившият директор на ЦРУ Джон Бренан атакува Тръмп, казвайки, че президентът е извършил национално предателство с позицията си, че Русия не се е намесвала в президентските избори от 2016 година.

„Изказванията на Тръмп бяха не само идиотски, той е изцяло под контрола на Путин. Къде сте, патриоти републиканци?“, коментира Бренан, който беше начело на ЦРУ от 2013 до 2017 година.

Бившият директор на националното разузнаване на САЩ Джеймс Клапър пък смята, че Доналд Тръмп е признал своето поражение пред Путин и е показал слабост.

„Това бе пропусната възможност от президента Тръмп да стовари върху Русия отговорността за намесата в изборите през 2016 г… Отговорът, даден от Тръмп, ще бъде сметнат от Русия за знак за слабост и ще създаде повече проблеми, отколкото решения“, посочи Клапър.

Републиканецът Джон Маккейн също разкритикува държавния глава, казвайки, че съвместният брифинг с Путин е бил едно от най-срамните изпълнения на американски президент.

„Тръмп доказа, че не само е неспособен, но и нежелаещ да се опълчи на Путин. Той предпочете да защити тиранин и да му даде платформа да лее пропаганда и лъжи пред света“, категоричен бе Маккейн.

Директорът на националното разузнаване на САЩ Дан Коутс увери, че има данни за руска намеса в изборите, както и „продължаващи масови усилия на руснаците да подкопават демокрацията“ в САЩ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране