18.05.2019 | 12:13
Ваклин: Не познавам жената до Гешев, казаното от Иванчева е фейк нюз
Лозан Панов прави хубава баница, твърди бизнесменът, зради когото осъдиха Десислава Иванчева

„Първоначално се шокирах от присъдите по делото, но след това се замислих, че залагайки тези тежки наказания за корупцията, законодателят е квалифицирал тези действия като обществено опасни. Те са квалифицирани не като престъпления срещу един индивид, а срещу цялото общество. Корупцията води след себе си последствия за всички”, заяви Александър Ваклин в „Тази събота” по повод приключването на първия етап от знаковото дело срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюргеров.

На първа инстанция тримата бяха признати за виновни за искане на подкуп в особено големи размери и осъдени съответно на 20, 15 и 12 години затвор. Присъдата беше мотивирана в над 260 страници

„Аз свърших това, което трябваше да свърша. Това безобразие трябваше да бъде докладвано. Доволен съм, че съдът е обосновал в 260 страници това ужасно престъпление”, убеден е Ваклин.

„Нямам проблем да се изправя очи в очи с Иванчева”, категоричен е бизнесменът и окачестви изказванията на бившата кметица на „Младост” като „фалшиви новини”. В заключенията на съда се казва, че действията на Ваклин могат да се определят като провокация за подкуп.

„Те поискаха без никаква провокация от моя страна парите за първия проект. Просто исках да видя докъде ще стигнат за 65 000 квадрата. Не знаех, че е формулирано в закона”, сподели бизнесменът.

„Това, че съм казал, че имам и други проекти, ги провокира да поискат допълнително пари. Аз го направих, за да видя докъде ще стигне наглостта им“, коментира предприемачът.

Той твърди, че не познава жената до Иван Гешев Детелина Ханчева, по повод разследването на сайта Frognews, че Детелина Ханчева, е имала обща фирма с човек на име Марио Кръковски, който от своя страна има общ бизнес с Александър Ваклин.

„1995 година прекарах Нова година на студентски купон с господин Лозан Панов, знам, че е добър кулинар и прави хубава баница, но това значи ли, че имам нещо общо с ВКС?“, попита Ваклин.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране