13.12.2018 | 11:24
Ваклин за кметицата Иванчева: Един самозабравил се велможа…
Бизнесменът призна, че е отишъл в ДАНС, за да се оплаче, но междувременно е потърсил посредника Петко Дюлгеров, за да се срещне с Десислава Иванчева

Бизнесменът Александър Ваклин, който е основен свидетел срещу отстранения кмет на район „Младост” Десислава Иванчева, заяви, че изтеклите в медии разговори, на които той присъства, отразяват случилото се през април.

„Не мога да кажа дали СРС-тата са автентични, но те отговарят на това, което посредникът ми е предал за техните разговори – за сумите и начина на плащане”, каза той в предаването „Тази сутрин” по bTV.

Ваклин заяви, че той е потърсил посредника Петко Дюлгеров, за да се срещне с Иванчева.

Строителният предприемач призна, че е отишъл в ДАНС, за да се оплаче, но междувременно е потърсил Дюлгеров. „Надявах се, че всички тези забавяния са плод на лоша организация и недобра работа в общината”, изтъкна Александър Ваклин.

„Открих Петко Дюлгеров случайно. Препоръчаха ми го като човек, който познава района, тъй като е бил кмет на „Младост”. По никакъв начин не съм се опитвал да заобиколя закона, исках да направя официална среща с кмета, за да разбера защо нещата по тази преписка се бавят вече десети месец”, категоричен беше бизнесменът.

„Аз го търсих с цел да осъществя контакт, тъй като от ноември се опитвах да си уговоря среща с Иванчева, за да разбера каква е причината една година моята преписка да бъде захвърлена някъде дълбоко в небитието”, отбеляза строителният предприемач.

Той изтъкна, че е имал 4 уговорени срещи с Иванчева, на които тя не е отишла. С Иванчева са се видели веднъж след уговорка с Петко Дюлгеров.

„Половин час преди нея аз бях повикан да ми се обясни, че кметицата е изнервена и трябва да се действа бързо. Беше ми казано, че в 18 ч. трябва да съм там, както и че тя няма да говори директно за пари, в разговора тя ще потвърди, че сме се разбрали и няма проблеми. Директно пари не са поискани. Това беше изрична уговорка на срещата ми с посредника половин час преди визитата в общината”, разказа Александър Ваклин.

„Той разясни темите, по които аз ще трябва да говоря, и схемата, по която трябва да се предадат парите. Трябваше заедно с него да отидем в общината и на излизане след срещата аз да му ги предам, а той – на тях”, допълни бизнесменът.

По думите му в разговора преди срещата в общината Дюлгеров му обяснил, че като ключова дума ще се спомене, че са се разбрали и няма да има проблем, но задължително Иванчева ще поиска да се направи дарение за детска площадка.

На срещата в общината Ваклин е носил белязани 70 000 евро. „Трябваше да бъдат предадени на посредника непосредствено след срещата и той да ги предаде на кметицата. Петко Дюлгеров трябваше да дойде с мен с общината, той се отказа в таксито, докато пътувахме натам”, каза бизнесменът. По думите му парите остават блокирани.

Ваклин отрече да е „воден за ръчичка” от служител на КОНПИ в Специализираната прокуратура или някой да му е помагал, за да напише жалбата си, както твърди адвокат Ирен Савова, която защитава заместничката на Иванчева – Биляна Петрова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране