13.09.2018 | 18:21
Валери Симеонов бесен на прокуратурата, че поиска отстраняването на Ангел Попов
Вицепремиерът заяви, че е бил против оттеглянето на кандидатурата на Александър Манолев за министър на транспорта

Бесен съм, че прокуратурата иска отстраняването на зам.-министъра на транспорта Ангел Попов. Това каза в предаването „Лице в лице” вицепремиерът Валери Симеонов. Попов беше предложен за поста лично от Симеонов.

Вчера Софийската градска прокуратура внесе в Софийския районен съд искане за отстраняване на Попов от длъжност. Той ще бъде съден за измама, защото е поискал от собственик на транспортна фирма 8000 евро.

„Близо година, след като е подаден сигнала, прокуратурата излиза с обвинителен акт. Затова, че той е получил 8000 евро. Няма свидетели, няма белязани пари, няма никакви доказателства. Има един човек, който е с доста сериозна слабост към алкохола, който е подал сигнал, когато Ангел Попов е назначен за зам.-министър. Март месец т.г. прокурор Илиян Лефтеров отхвърля искането за отстраняване от длъжност, защото то не отговаря на чл.69 от НПК. Шест месеца по-късно същия прокурор казва, че има нови обстоятелства и той трябва да бъде остранен от длъжност, а такива няма“, коментира вицепремиерът.

Според Симеонов зам.-министърът ще бъде оправдан в съда и ще остане на поста си.

„Това нещо се прави, за да се плюе срещу Ангел Попов и косвено срещу Валери Симеонов. Аз си задавам въпроса: Дали това не е свързано с атаките, които съм подготвил срещу хазарта и Васил Божков, братя Домусчиеви, който загубиха възможността да ощетят държавата с 58 млн. лв.”, каза Симеонов и призова главния прокурор Сотир Цацаров да обърне внимание на случая.

Вицепремиерът допълни, че благодари на премиера Бойко Борисов, който го е поканил да присъства на разговора между него и Александър Манолев, който се отказа да стане министър на транспорта. Симеонов заяви, че е бил против оттеглянето му.

„Аз предложих да не се оттегля, изпълнителната власт не трябва да робува на нападки от медии. В тази статия бяха изложени поредица от обвинения по отношение на съдружия във фирми, катастрофа, която съдът доказва, че не е катастрофа, а инцидент, който става пред колата на г-н Манолев”, посочи Симеонов.

„Не видях нито един факт в тези обвинения – странни съдружия във фирми, които не са работили. Те са регистрирани, когато Манолев е бил на 17-18 години. Самите хора, с които е правил фирми, към датата откриване на фирмата, той не е бил „сикаджия” тогава. Не бива по внушения да бъдат обругавани хора, които до момента са доказали добри професионални качества”, допълни Симеонов.

Валери Симеонов отрече обвинението на коалиционния му партньор Волен Сидеров, че се познава с Ветко Арабаджиев.


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране