03.05.2016 | 18:36
Валери Симеонов към българите в чужбина: Не ни се мотайте в краката
Депутатът изпрати скандално писмо до българка от Ню Йорк

Както на Вас никой не Ви пречи да уредите личния си живот както намерите за добре, така не ни се мотайте в краката, когато се опитваме да намерим решение на 25-годишни проблеми, сътворени от безродни политици и безродни капризнечещи псевдосънародници.“

Това се казва в писмо, изпратено от лидера на Патриотичния фронт Валери Симеонов до българката Елена Хамбарджиева, която живее в Ню Йорк и е активна в протестите срещу измененията в Изборния кодекс, съобщи телевизия Би Ай Ти. Пред телевизията депутатът потвърди за писмото, но каза, че става дума за „лични отношения“ и не желае да коментира повече.

Ето и пълния текст на писмото, разпространен от телевизията (правописът е запазен):
„Кой Ви пречи на Вас да гласувате, след като в Ню Йорк има дипломатическо представителство в което можете да го сторите?
Или просто трябва да вдигаме патардия за да сме „по-демократични“,“по различни“и „по-екзотични“ за да ни забележат медиите?
Случайно да сте чували за откритите до момента на приемането на новия ИК 136 секции в Турция,от които влизаха между 60 000 и 100 000 гласа?
Случайно да сте чували,че на последните парламентарни избори в САЩ и Канада гласуваха 8000 българи,а другите 200-300 000 браха гъби?
Случайно да сте чували,че откриването на 1 секция струва на обеднелия и оскотял бг данъкоплатец ,а не на Вас, между 8000-12000 евро?
Не сте чували. Вас тези дребнави факти не Ви интересуват.
Но както на Вас никой не Ви пречи да уредите личния си живот както намерите за добре,така не ни се мотайте в краката,когато се опитваме да намерим решение на 25годишни проблеми сътворени от безродни политици,и безродни капризнечещи псевдосънародници.
И накрая- използването на деца за политически цели е забранено!
В.Симеонов“

С промените в Изборния кодекс рязко се ограничиха възможностите за гласуване на българите в чужбина, което доведе до протести в редица градове в Европа и САЩ. Засегнатите българи призоваха президента Росен Плевнелиев да наложи вето. Държавният глава каза вчера, че все още не е решил дали да пусне закона, но неговият секретар намекна миналата седмица, че най-вероятно той ще върне точно текстовете, засягащи гласуването в чужбина.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране