31.07.2017 | 20:16
Валери Симеонов признал, че ГЕРБ крадат
Строителството на пътища и санирането са приоритет на Борисов, защото от тях се печели най-бързо, споделил вицепремиерът пред пенсионери

Вицeпремиерът Валери Симеонов публично е признал, че ГЕРБ крадат. На среща с представители на пенсионерски организации и на Националното сдружение „Гражданско общество в България“ той заявил, че ГЕРБ не искат да увеличават пенсиите, за да има пари за строителство и саниране. Разговорът се е състоял на 10 юли в кабинета на Симеонов в МС. Възрастните хора му потърсили сметка защо не изпълнява предизборните си обещания за увеличение на пенсиите.

Вицепремиерът се оправдал, че партията на Бойко Борисов краде от държавните пари за строителство на пътища и за реновиране на панелни блокове.  Информацията за срещата идва от председателя на НСГОБ д-р Веселин Стоянов, който бе цитиран от бившия депутат Велизар Енчев във фейсбук. „Г-н Симеонов направи кратък преглед на дадените предизборни обещания от „Обединени патриоти“ и обясни какво е направено по тяхното изпълнение.

Спря се подробно и на проблема с пенсиите и невъзможността да бъде изпълнено обещанието за повишаване на минималната пенсия на 300 лв. Той обясни това със съотношението на силите в коалицията, което e 4:1 в полза на ГЕРБ, и различията в приоритетите, които имат двете формации. Тези различия и съотношението на силите са позволили да бъде постигнато увеличение, но само до 200 лева“, обяснява д-р Стоянов. Той попитал защо приоритетите на ГЕРБ са саниране и строеж на пътища. От тях се печели най-много, бил отговорът на вицепремиера. А от тях не се ли краде най-много, попитал Стоянов. Да, краде се, отговорил Симеонов. Значи те крадат, учудил се председателят на НСГОБ. Да, крадат, повторил вицепремиерът. Стоянов попитал какво се случва с тези, които са в една компания с крадци. Всеки отговарял за себе си, репликирал лидерът на НФСБ.

„Подобно отношение към невероятно големия грабеж, на който е жертва българският народ, ме изненада силно. Не може управляващите да твърдят, че няма пари за осъвременяване на мизерните пенсии на възрастните българи. Няма пари за увеличаване на минималната заплата, а има пари за саниране и за пътища, където се печели най-много и съответно се краде най-много“, възмущава се Стоянов. „Вълнуваше ме още един въпрос. Този, който е в съдружие с крадеца, носи ли наказателна и морална отговорност наравно с него, или властта и парите заличават подобни залитания в посока наказание и морал?“, вълнува се той.
„Г-н Симеонов, вие знаете какво се случи с т.нар. реформатори. Те бяха използвани от Борисов и след това изритани, а на парламентарните избори техните симпатизанти гласуваха за ГЕРБ. Не се ли безпокоите, че Борисов може да постъпи по същия начин и с ОП“, обърнал се Стоянов към вицепремиера. Според Симеонов нещата били различни.

„Наум си направих сметката, че „изритването“ в момента е неизгодно и за двете страни, а приятната управленска атмосфера е удобна и за двете страни, поне до средата на идната година. Колегите ми зададоха много въпроси, свързани с тежкото положение на българските пенсионери, но ясен отговор не получихме и за нас беше ясно, че както България е най-бедната страна в Европа, така и българските пенсионери ще бъдат най-мизерстващите възрастни хора на Стария континент“, обобщава Стоянов.

1 коментар

  1. Монев каза:

    При разпределението на длъжностите във „фирмата“ на г-н Борисов,признавам си,подходих с голям резерв и недоверие към г-н Валери Симеонов.Днес той в своя си стил,проговори,защо няма да изпълни обещаните 300-лева минимална пенсия.Шосетата и студупора който се лепи по сградите,е приоритет на Горанов и компания,защото от там идват бързите пари,които потъват в джобовете на инициаторите,създали изкусния начин за трайно облагодетелстване.Всичко се „смъква“ от гърба на нашенецът,но той е кротък човек,затова можем да го „доим и стрижем“ и сме сигурни,че той няма много,много да шава.Ако трябва да поставя оценка на г-н Симеонов по шестобалната система,то бих написал отличен 5.90,с тенденция да се установи на лидерския пост в „Обединението“ на патриотите.Той е улеснен,защото черния облак който тези дни надвисна над един от колегите му,недоверието на хората към другия му съратник,всичко това го прави непременно естествен лидер на „ОП“.Оказа се,че фундамента на т.нар.обединение,е ПП-НФСБ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране