20.06.2018 | 14:12
Валери Симеонов против оставката на Росица Димитрова

Вицепремиерът Валери Симеонов се възпротиви остро на приетата оставка на зам.-социалния министър Росица Димитрова. По-рано днес премиерът Бойко Борисов одобри тя да напусне поста заради обществената чувствителност към скъпото й пътуване до Ню Йорк, което e струвало 8300 лв.

„Категорично заявявам, че това е един много добър професионалист. Тя е в моя ресор, това не е съгласувано с мен“, заяви Симеонов, според когото в администрацията много трудно се създават професионалисти, за да бъдат „харчени по такъв лесен начин за абсолютно безумни обвинения“.  Симеонов настоя, че пътуването с бизнес класа се наложило, защото е било в последния момент. За сметка на това пък Димитрова пренощувала в общежитието на посолството, но това никой не се сетил да попита.

Вицепремиерът изразил несъгласие и пред премиера Бойко Борисов и настоява оставката на Димитрова да не бъде приемана, защото по този начин се саботирала работата на министерството. Зам.-министърът е от квотата на ГЕРБ в правителството.

„Майките (на деца с увреждания – бел. ред.) не им е работа да гледат кой с какъв билет пътува“, каза още Симеонов в коментара си, като допълни, че пътуването е било в интерес на хората с увреждания. Той обясни, че първоначално не е било предвидено на форума в Ню Йорк да присъства никой, след това обаче се наложило да се изпрати зам.-министър, защото „на такова ниво трябва да се отиде и България да бъде представена“.

На въпрос докъде е готов да стигне в настояването си, Симеонов отговори: „Ето докъде съм стигнал – до първия етаж на Министерския съвет. От втория съм на първия, а след това може другаде да бъда, вижте какво е хубаво времето вънка“.

Вицепремиерът се ядоса и на въпросите на журналистите за цената на пътуването и попита защо не са се интересували как е платил 18 хил. лв. за вертолета, с който е завел репортери да огледат граничната ограда. „Или той е богат, нали, кучета го яли“, каза Симеонов.

Според него не е важна цената на билета, а каква работа се върши. Вицепремиерът заяви и че за него въпросът с премахването на заведения в Слънчев бряг не е приключил, след като ресорни министерства обявиха, че те са законни. По думите му това са огромни сгради, които са построени без строителни разрешения и други документи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране