26.05.2017 | 0:01
Валери Симеонов ще интегрира циганите в интернати
Той ще е председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към МС
Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов получи още един пост. Той ще е председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси  към МС.
Съветът, който ще председателства,  е координиращ и консултативен орган, който ще помага на МС в провеждането на държавната политика по проблемите на малцинствата  и интеграционните въпроси, ще ръководи различни инициативи по приспособяване на ромите към социалния и политическия живот, ще контролера различните сдружения  на малцинствата, ще се грижи за сътрудничеството  между държавните органи и сдруженията на българи, които се водят представители на етнически  малцинства.
През Симеонов ще минават и парите за интеграция по различни проекти. Искаме да припомним кой е човекът Валери Симеонов и той ли е този, който ще реши циганския проблем. Ето какво казва вицепремиерът в свое интервю пред Антон Хекимян, доста преди да влезе в правителството и да заеме длъжността.
Тези роми, които не искат да работят, могат да бъдат сложени далеч от градовете в охраняеми и изолирани селища. Самите селища пък ще ги превърнем  в туристическа атракция, като идват туристи да ги посещават срещу определена сума. Това е  масова практика в най-развитите демокрации – например  индианските резервати в САЩ, аборигенските селища в Австралия, циганските селища в Чехия и Унгария, заяви шефът на НФСБ.  И се размечта как ромите, затворени в гетата, ще изработват сувенири и ще блъскат по дайретата, като видят посетители, а съответните посетители ще им дават пари и селищата ще са на самоиздръжка.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране