20.06.2017 | 15:54
Валери Симеонов: Слънчев бряг напива туристите с чист спирт и есенция в кофи
В курорта това е организирана дейност от някои туроператори и евтини заведения

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви война на алкохолния туризъм в Слънчев бряг. В интервю за сутрешния блок на bTV той се закани да вземе мерки срещу т.нар. bar crawl – обикаляне от бар на бар, обикновено с цел напиване.

В Слънчев бряг това е организирана дейност от някои туроператори и евтини заведения. Можете да видите туристите с кофички, в които евтините заведения сипват „чист спирт от близките карнобатски или пещерски фабрики“, забъркани с есенция, обясни Симеонов.

Вицепремиерът, сред чиито ресори е и туризмът, гостува в студиото по повод изказването си в Туитър от вчера, че което се закани на шумните заведения в курорта с репликата от филма „Вчера“: „Ще видите кон боб яде ли“.

Симеонов описа практикувания масово от чужденците bar crawl: „Силно опиянени младежи, които се движат на тумби от по 100-200 човека със съдействието на „Слънчев бряг” АД, които за сто човека вземат 50 лв., за 200 – 75. Това е съсипване на реда в курорта за без пари, коленичене пред всички желания. Може скоро да се открият будоари по улиците за сексуални услуги”.

Смятам, че Слънчев бряг като всички други курорти трябва да даде възможност на своите гости да почиват, което означава тишина след 12 ч, отсече Симеонов. Летуващите там през последните 12 години са нараснали с 80%, а приходите остават същите, което ясно показва, че опошляването на курорта влияе върху постъпленията, коментира той.

Според него Слънчев бряг трябва да потърси друг модел на работа и да се цели да се превърне в тризвезден курорт, за да се увеличат приходите. От настоящото положение страдат както туроператорите, които искат да предложат нормална почивка на летуващите, така и заведенията, които са инвестирали в обслужване, интериор и асортимент, който не се изчерпва със субстанцията в кофичките, добави Симеонов.

Вицепремиерът посочи, че оттук нататък в заведенията ще влизат комплексни групи за проверка от няколко контролни органа, като няма да се мерят само нивата на шум, а ще проверяват схемите за евакуация, пожарогасителите, температурите в хладилниците, договорите на работниците.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране