27.03.2017 | 12:37
Валери Симеонов: Тая, пълничката баба, беше нагла! Знаеше си правата!
Поне 2/3 от автобусите от Турция не тръгнаха, благодарение на нас, смята лидерът на ОП

„Чух се с Бойко Борисов още снощи. Поздравих и двете партии, но без допълнителни уговорки”, каза в предаването „Здравей, България” съпредседателят на Обединените патриоти Валери Симеонов.По думите му не е важно колко депутати ще формират мнозинството, а по-скоро е важно каква ще е програмата, по която ще работи. „И дали ще има такава обща програма”, допълни той.

Попитан ще правят ли правителство с ГЕРБ или не, Симеонов отвърна, че и двата варианта са възможни. „Това е процес на съгласуване на програмите. През 2014 година това отне около месец”, каза той.

На въпрос направили ли са грешка с акцията си на границата с Турция, той отговори, че не са, защото това не е било предизборно мероприятие, а реален опит за спиране на автобуси.
„Гордея се с това, което направихме на трите гранично-контролно пропускателни пунктове, защото там успяхме да мобилизираме около 3000 души, а най-вече се гордея с това, което постигнахме в Турция – пратихме по двама човека в секция и успяхме да ограничим масовото носене на декларации отвън, в резултат на което имаме около 20 и няколко хиляди гласували, обратното би означавало ДОСТ да влезе в парламента“, обясни той.

На въпрос на водещите дали е можело да се мине без „побутване“ на възрастни хора, Симеонов отговори, че голяма част от тях се държали грубо и знаели правата си. „Тая, пълничката баба, между другото, нямате представа колко нагла беше. Тя е единствената, която нямаше намерение да се върне и си знаеше правата. Бяха много добре подготвени“, коментира Симеонов. На въпрос лошо ли е човек да си знае правата, той отговори: „Лошо е когато не си защитаваш националните интереси“.

По думите му самият той бил пострадал, а камерите не показали „други сцени“. „Няма как да се запази разстояние, когато те изблъскват с щитове и с насилие“, каза още Симеонов.
„До момента смятаме, че не сме направили грешка, това не беше предизборно мероприятие. Поне 2/3 от очакваните автобуси този път не тръгнаха въобще. Оставете тези соросоидални манипулации. Основният ни враг беше точно ДПС и неговото уродливото му изчадие – ДОСТ“, каза Симеонов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране